Emil Bulls – Kill Your Demons

Emil Bulls heb ik al een aantal keer zien langskomen, twee jaar geleden reviewde ik nog XX – een cadeautje voor de twintigste verjaardag. De mix van poppy rock en snedige metal heeft zijn momenten, de band gaat dan ook voluit voor catchy rock/metal, met heel wat kleverigheid. Ook op Kill Your Demons.

De Europese versie van Five Finger Death Punch met nog meer nu metal in zich, gecombineerd met Europese hitgevoeligheid. Ondanks de leeftijd en het “karuur” van de heren, klinkt dit allemaal bijzonder jeugdig en trendy op vocaal vlak, terwijl het instrumentaal een mengeling is van In Flames-nu metal, wat voorzichtige melodische metalcore en een pak Amerikaanse tuning. Qua songwriting is het pure pop, met heel veel herhaling, een sterke focus op de refreinen, en extreem doorzichtige en simpele teksten. Voor de diepgang moet je het niet opzetten, maar wil je het luchtig houden en vanaf de eerste luisterbeurt mee kunnen zingen, dan is dit niet een heel erg slechte keuze. Ik hou het bij twee of drie luisterbeurten, veel verder gaat de houdbaarheid niet.

Leuk gegeven: alle veertien nummers krijg je ook instrumentaal te horen op deze plaat, dat zijn dus 28 nummers in totaal. Niet slecht.

Score:

76/100

Label:

AFM Records, 2017

Tracklisting:

 1. Kill Your Demons
 2. The Ninth Wave
 3. Black Flags
 4. Miss Magnetic
 5. Once And For All
 6. The Anatomy Of Fear
 7. MT. Madness
 8. Euphoria
 9. In Any Case Maybe
 10. Gone Dark
 11. Levels And Scales
 12. Winterblood (The Sequel)
 13. Dressed in Flames
 14. Arise Dear Spring

Line-up:

 • Andy Bock – Gitaar
 • Stephan “Moik” Karl – Gitaar
 • James Richardson – Bas
 • Christoph V. Freydorf – Zang

Links: