Elderblood – Messiah

Osmose Productions heeft zich de laatste tijd herpakt met een aantal knetterende extreme metalreleases, en dat is een goede zaak. Ook het tweede album van het Oekraïense Elderblood wordt er losgelaten op de mensheid. Geen paganspul deze keer, de heren brengen symfonische blackdeath.

Men neme een Poolse black/death-gitarist, voegt er de toetsenist van Dimmu Borgir aan toe met zin in Death Cult Armageddon-driften en Oekraïense Nokturnal Mortum-gruntgeschreeuw. Daarnaast een vrij steriele productie die de drums kil en ijzig doet klinken, en je hebt Messiah. De hoogtepunten zijn hoog, de dieptepunten ook bijzonder diep. Wanneer climaxen zich vormen en orkestrale toppen bereikt worden in samenspel met een snedige solo en onderliggende Poolse agressie, dan is het echt bijzonder lekker. Echter, op vele momenten zijn de bombastische stukken, de pianopartijen, de overgangen, etcetera, zodanig kortaf in de mix gezet, dat het storend is. De flow is soms ver te zoeken. Voor sommigen zal net dat onafgewerkte en ongepolijste zorgen voor meer luisterplezier, voor mij is het dubbel.

Na enkele luisterbeurten moet ik besluiten dat hier een pak symfonisch plezier mee te beleven valt, los van alle clichés (en die zijn er op alle niveaus), en vallen er zowaar wat nostalgie-opwekkende Emperor-vibes te beleven. Luister maar even naar Leviathan, een keer of twee/drie.

Tracklisting:Elderblood-Messiah-cover1-300x300

  1. Thagirion’s Sun
  2. Invocation of Baphomet
  3. Devil in the Flesh
  4. Leviathan
  5. Satana
  6. In Burning Hands of God
  7. Adamas Ater
  8. Wild Rover

Line-up:

  • Odalv – Drums
  • Astargh – Keel, Gitaar, Bas, Keyboards

Label:

Osmose Productions

Links:

Score: 78/100