Egeria – A Requiem For Shadows

Een nieuwe band meldt zich aan uit het Arnhemse gebied. Het betreft Egeria, een female-fronted/symfo metalband bestaande uit vijf leden. Dit is hun eerste – in eigen beheer uitgebrachte – werkstukje, waarop drie nummers terug te vinden zijn. Ze beweren muziek te maken die wat in het verlengde ligt van Xandria. We zijn benieuwd.

Het sprookjesachtige artwork is in ieder geval toepasselijk voor hetgeen hier wordt gebracht. Na een ietwat magere Casio-intro komt het openingsnummer ineens tevoorschijn op volle kracht, met een bombastische sound waar behoorlijk wat power vanuit gaat. Dat ligt vooral aan het stevige drumgeluid en de snedige lead. Door combinatie met de hoge zang en de gothic ingetogenheid krijg je een mooi evenwicht, zeker wanneer de Oceanborn Nightwish-elementen komen bovendrijven. De hangende keys mochten wel wat meer reliëf kennen.

Het tweede nummer is een stuk matiger. De aarzelende en vrij simpele zanglijn en dito toetsen zijn niet van hetzelfde niveau als wat de opener Requiem Draconis laat horen. Het afsluitende In The Shadows kent dan weer het probleem dat het stroef klinkende metaalmateriaal en de toetsen erg los staan van elkaar. Hier is een betere productie bittere noodzaak. Ik onthoud dan ook vooral de opener, en wens de band veel power, symfonische finesse en bevlogenheid toe voor de komende jaren.

Tracklisting:

  1. Requiem Draconis
  2. The Forbidden Forest
  3. In The Shadows

Line-up:

  • Nicole de Ruiter – Zang
  • Erik Willems – Bas
  • Max Vijgen – Toetsen
  • Valentijn Veldhoen – Drums
  • Maurice Schepers – Gitaar

Links: