Earthship – Withered

Earthship – Withered
Pelagic Records, 2014

Deutsche Gründlichkeit, het bestaat zeker ook in sludge-formaat. Earthship presenteert dit jaar full-length nummer drie en die past mooi in het rijtje als kwalitatieve opvolger van Iron Chest uit 2012.

Sludge die met een pak effect op de vette sound en zang gepresenteerd wordt, maar ook behoorlijk buiten de lijntjes durft te kleuren. Sanguine is meteen een smak van een nummer waarin de zang al meteen een pak gorte accenten meekrijgt. Serpent Cult rolt wat makkelijker en hier kruipt er ook weer die typische (death)core in de stem van Jan. Iets dat een schitterend resultaat boekt op dit groovy geheel. Een stonervibe die het geheel dus wat energiek houdt en Earthship bouwt ook voort op die wisselwerking tussen rollende kracht en beukend geweld met een erg zieke overgave in de stembanden. Daarnaast ook met experimentele snufjes zoals in de a-ritmische drumpartijen op The Garden, de snijdende gitaarlijnen op Adrift of de atmosferische opening van de titeltrack.

Ze kennen duidelijk hun vak, deze drie heren plus dame. Earthship presenteert smerige sludge waarin het core-fragment het nodige effect levert. Een mooie aanvulling voor de fans van de voorgaande platen, een interessant probeersel voor de sludge-fans.

Tracklisting:

Earthship - Withered

 1. Sanguine
 2. Serpent Cult
 3. The Garden
 4. Dead Faint
 5. Adrift
 6. Throne of Bones
 7. Veil of Gloom
 8. Lament of Torment
 9. Emerald Blades
 10. Withered

Line-up:

 • Jan Oberg – Gitaar, Zang
 • Sabine Oberg – Bas
 • Florian Häuser – Drum
 • Marcel Schulz – Gitaar

Links: