Drunktank – Return Of The Infamous Four

Deze Groninger reist even af naar Den Haag voor wat protestliederen. Niet dat ik nou zelf ga protesteren tegen stikstofmaatregelen, dat kunnen de boeren heel goed zonder mij. Ik ga voor het tweede album van de Haagse punkband Drunktank, The Return Of The Infamous Four getiteld.

Bij punk denk ik over het algemeen aan rommelige nummers met weinig structuur en matig bekwame muzikanten. Drunktank tapt echter uit een compleet ander vaatje. De band schuurt met haar muziek tegen de thrash metal aan. Dit komt onder andere door de beukende riffs en melodieuze gitaarlijnen die in nummers als Hellraisers en Hammer Of Justice bijvoorbeeld zeer goed hoorbaar zijn.

Het geluid van de tien nummers op dit album, met een gemiddelde speelduur van zo’n drie minuten, is kraakhelder en liggen daarmee goed in het gehoor. Liefhebbers van de rauwere punk als The Sex Pistols en de Ramones zullen misschien afhaken bij deze band. Daarentegen vullen de Hagenezen een nichemarkt tussen de punk en de thrash metal met het risico dat ze door beide kampen genegeerd zullen worden. Persoonlijk vind ik de kwaliteit van de muziek veel te goed om genegeerd te worden door beide partijen. Punkers en thrashers: verplicht luisteren dit album en snel aanschaffen via de Bandcamp-pagina van Drunktank!

Score:

85/100

Label:

Morning Wood Records en Bearded Punk Records, 2019

Tracklisting:

 1.  We Want More
 2. Hammer Of Justice
 3. Waste Away
 4. Green Button
 5. Hellraisers
 6. Courage Of A Few
 7. Raising The Bar
 8. Army Of Darkness
 9. Darker Side
 10. Return Of The Infamous Four

Line-Up:

 • Pim Troost – Gitaar & Zang
 • Dorian Gort – Gitaar
 • Martijn Vos – Bas
 • Raymond Drenth – Drums & Zang

Links: