Drudkh / Paysage d’Hiver – Somewhere Sadness Wanders / Schnee (IV)

Was er al een kandidaat voor de titel split van het jaar? In ieder geval stelt dit koppel zich daar absoluut kandidaat voor. Het Oekraiense Drudkh deelt een vinyl schijf met het Zwitserese Paysage d’Hiver.

De eerste twee nummers zijn voor Drudkh en deze zijn in de zo kenmerkende stijl. Furieuze black met een lading atmosfeer waar je onder bezwijkt. De snelle passages worden geniaal afgewisseld met een ingetogen break op de geniale opener All Shades of Silence. Alle elementen die dit een van de koplopers in dit genre maken zitten erin, snijdende gitaren, teksten van een dichter en atmosfeer. Ik durf deze song zelfs wel uit te roepen tot één van de beste die de band de afgelopen vijf jaar heeft gemaakt. Ook The Night Walks Towards Her Throne is een toptrack en speelt de gehele duur op volle snelheid zoals we de band kennen van haar eerdere albums.

De andere kant telt één track die een kleine twintig minuten mag duren. Ook hier gaat het om sfeersetting en Schnee(IV) opent dan ook met geluiden van een snijdende sneeuwstorm voor de ijzige riffs dit overnemen. De productie is hier overigens voor een groot deel verantwoordelijk voor de atmosfeer, aangezien het geheel na de storm klinkt alsof het vanachter de besneeuwde hellingen tot je komt. Ook Paysage d’Hiver levert hier niet minder dan een toptrrack.

Door de speelduur van bijna 40 minuten en de waanzinnig hoge kwaliteit van de tracks is dit voor de fans van de bands en de liefhebbers van atmosferische black gewoon een verplichte aanschaf!

Label:  

Season Of Mist, 2017

Tracklist:

  1. Drudkh – All Shades of Silence
  2. Drudkh – The Night Walks Towards Her Throne
  3. Paysage d’Hiver – Schnee(IV)

Line-up:

Drudkh:

  • Roman Saenko – Gitaar, Bas
  • Thurios – Zang, Keyboard
  • Krechet – Bas, Keyboard
  • Vlad – Drum, keyboard

Paysage d’Hiver:

  • Wintherr – Alles

Links: