Dream Ocean – Lost Love Symphony

De symfonische metalband Dream Ocean is opgericht door mezzo-sopraan Basak Ylva en gitarist Oz Khan ergens in 2009 in Istanbul. In 2012 bracht de band de EP Daydreamer uit. Nadat Basak naar Duitsland verhuisde en Oz naar Oostenrijk vertrok besloot men de band verder in Duitsland voort te zetten met nieuwe muzikanten en werd Lost Love Symphony opgenomen.

Het klassieke intro Inception doet vermoeden dat we hier met het zoveelste female fronted symfometalbandje te maken hebben dat uit het Nightwish-vaatje tapt, en het eerste nummer Beyond The Greed bevestigt mijn vermoeden. Ook op de rest van dit album komen de invloeden van Nightwish veelvoudig naar voren. De originaliteitsprijs gaat Dream Ocean met dit album dus niet winnen.

De uitvoering maakt gelukkig veel goed. Basak Ylva beschikt over een stel uitstekende stembanden en ook muzikaal staat de band als een huis. Daarbij wordt de band voor de orkestraties terzijde gestaan door Joost van den Broek en Ruben Wijga. Ook komt Mark Jansen (Epica, MaYaN) nog even een potje meebrullen op Never Enough.

Het grootste probleem van Lost Love Symphony is dat, ondanks het bombast op dit album, de nummers niet erg blijven hangen. Het kabbelt een beetje teveel voort. Uitzondering is het nummer Wolfheart, dat dankzij enkele sterke passages opvalt.

Score:

64/100

Label:

Painted Bass Records, 2018

Tracklisting:

 1. Inception
 2. Beyond The Greed
 3. Hain
 4. Everstorm
 5. Forever
 6. Divine Light
 7. The Last Dance
 8. Somewhere Untouched
 9. Wolfheart
 10. Never Enough
 11. Song To The Aurora
 12. Island Of Dreams

Line-up:

 • Basak Ylva – Zang
 • Oz Khan – Gitaar
 • Borna Matosic – Gitaar
 • Sebastian Heuckmann – Bas
 • Sebastian Plück – Keyboards
 • Nils Kessen – Drums

Links: