Don Jae – Among the Wolves

Don Jae is een underground band uit het leuke Utrecht in Nederland. Drie musicologiestudenten besloten om een band te beginnen, waarbij het uitgangspunt ouderwetse punkrock ‘n roll moest zijn. Later werden de drummer en zanger aan het trio toegevoegd. Spelen maar.

Among the Wolves wordt in eigen beheer uitgebracht. De productie is toch nog best goed gelukt, zij het met een enigszins gecompressed geluid. Als je hier voor de Zware Metalen komt gaat Don Jae je niet verblijden. Voor liefhebbers van (pop)punk, grunge en alternatieve rock valt er wel wat te halen.

Na de intro beginnen we met een Bassie-en-Adriaan-riff. Zo eentje die klinkt als het spannend wordt. We komen bij een harmonieus refrein dat doet denken aan bands als Muse, Imagine Dragons en Foo Fighters. Psychedelische tonen sluiten het eerste nummer af. De toon is gezet.

Cold Blood hakt er lekker op los, met wederom die harmonieuze refreinen, ditmaal nog een stukje plakkeriger dan eerder. Midnight Drive bouwt rustig op naar een hardrockintermezzo. Hier zijn wederom de licht psychedelische gitaren te horen onder het enthousiaste, strakke en gevarieerde drumwerk. Hoewel de zanger vocaal uitstekend werk levert, zou de Engelse uitspraak nog wat minder Hollands mogen. Birds valt op door de sterke compositie, maar het mag nog best wat meer knallen. De solo aan het einde is bovendien wat overbodig. Mijn gebeden worden gelijk aanhoord met I Won’t Go, waar up-tempo poppunk wordt voorgeschoteld. Het beste nummer van de plaat.

Best een leuk debuut van Nederlandse bodem dit. Bij vlagen is het wat te zoetsappig en harmonieus, en op die momenten mag de knuppel nog wat harder in het hoenderhok. Naast de groupiemagneten staan er ook een paar lekkere hardrocknummers op Among the Wolves. Proef het maar eens.

Score:

75/100

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

 1. Among the Wolves
 2. Fortress
 3. Cold Blood
 4. Faith
 5. Midnight Drive
 6. Water Quickly Rising
 7. Moon Serenade (intermezzo)
 8. Birds
 9. I Won’t Go
 10. When The Light Comes My Way
 11. Among the Wolves reprise

Line-Up:

 • Benjamin van der Plas – Leadvocalen
 • Bouke Feddema – Drums
 • Anne Molenaar – Gitaar, Vocalen
 • Eelke de Gier – Basgitaar, Vocalen
 • Sebastian Buurma – Gitaar, Vocalen

Links: