Doll’s Diary – Hard & Loud

Oekraïne. Niet direct het land waar ik aan denk als het om melodieuze hardrock gaat. Toch is dit het land van oorsprong voor Doll’s Diary, een kwartet dat catchy hardrock deuntjes maakt die bol staan van de keyboards en gitaarsolo’s.

Het gebruik van keyboards wordt direct vanaf het begin van Hard & Loud erg duidelijk en zal nagenoeg de volle drie kwartier dat dit album duurt een prominente plek innemen. I’m Gonna Be Cool is een uitzondering op die bewering en is gelijk één van de betere nummers op dit album. Dit nummer straalt tenminste een kracht uit waar de rest verzandt in het mechanische geluid van de toetsen.

Het is duidelijk waar de invloeden van de Oekraïners vandaan komen. De jaren tachtig stadion rock van bands als Journey of Boston en de meer glamoureuze metal van een band als Europe of Dokken. Het geluid van Doll’s Diary leunt echter te veel op het toetsenwerk, waardoor het gitaarspel ondergesneeuwd word en de nummers erg vlak klinken. De intenties zijn leuk, de uitvoering is gewoon niet goed genoeg.

Score:

55/100

Label:

Rockshots Records, 2017

Tracklist:

 1. Hard & Loud
 2. Stranger
 3. Can You Live Without Rock
 4. I’m Gonna Be Cool
 5. Whenever I Dream of You
 6. Paradise
 7. Time
 8. Blondie
 9. It’s Time to Say Goodbye
 10. Stranger (acoustic version)

Line-Up:

 • Pavlo Horechko – Zang, Gitaar & Keyboards
 • Anton Honcharov – Gitaar
 • Mykhailo Kravchuk – Bas
 • Dmytro Karasiuk – Drums

Links:

Bewaren

Bewaren