Doganov – Twincest Games

Vraag het maar aan Doganov om de zwarte familie aan het dansen te zetten. Wanneer de familie danst, kan het in bepaalde rurale enclaves weleens gebeuren dat tweelingbroer en tweelingzus met elkaar aan de zwengel geraken. Dat spel, beste mensen, heet de Twincest Games.

De opener gooit er meteen een stampende en krachtige beat met sputterende electrostoten en zachtjes knetterende snaren in. Doganov zoals de zwarte scène het intussen hoort te kennen, al is de zang op deze ep duidelijk opgekrikt. Rustiger en helderder. In het lagere register is het nog randwerk, maar het hele sterk refrein in Twincest en de vele zalvende melodieuze verzen getuigen van lef. Meer nog: ze raken de juiste emotie in de traag ontvouwende duisternisscheppingen in de middelste drietal songs.

Van de gitaren mag je nooit krachttoeren verwachten bij de Limburgers, enkele afgesneden monotone dreunen en opengesperde aanslagen vinden ze al meer dan  genoeg. Als de synthesizers en electroturbines zo indringend zijn, mag dat. Zeker als ze eindigen met alweer een vunzige dansvloerkraker van een beat en tot een brommende blaasmassa vervormde gitaren. Tot slot zijn remixes tegenwoordig hip in de EBM-sociëteit en de snedige gitaarloze beats van Die Krupps, La Muerte en Goose zullen gegarandeerd nog meer intrafamiliale liefdesspelen in gang steken.

Label:

Eigen Beheer, 2018

Tracklisting:

 1. Cupid’s Dance
 2. Twincest
 3. Grimm
 4. Take The Night Away
 5. Receaver
 6. Die Krupps – Endear Me (Doganov remix)
 7. Goose – What You Need (Doganov remix)
 8. La Muerte – Whack This Guy (Doganov remix)

Line-up:

 • Karl Cleeren – Vocalen
 • Frederic Cipriani – Synthesizer, programmering
 • Filip Marchal – Gitaar

Links: