Doedsvangr – Satan ov Suns

Tijd voor misschien de meest opmerkelijke release in het arsenaal van het Belgische Immortal Frost Productions. Toch zeker op vlak van de deelnemers in deze strijd. Doedsvangr is een kersverse band met niemand minder dan Shatraug (onder andere Horna, Sargeist), AntiChristian (onder andere Tsjuder) en Doedsadmiral (Nordjevel, Svartelder) en dat maakt dat de verwachtingen meteen erg hoog liggen, zeker als je daar nog eens dit prima artwork bijgeleverd krijgt.

Zwartgallige melodietjes die blijven hangen of catchy drumpartijen moet je niet verwachten bij dit Doedsvangr, Shatraug laat zich binnen dit duivelse trio duidelijk van een andere kant horen. Dit is eerder occulte black metal waarin elk van de instrumenten prima aan bod komt en die vooral smerig moet klinken. Dat kan met Carpathian Forest-accenten die wel vaker opduiken of gitaren die soms een goede Satyricon-drive meekrijgen en op andere momenten weer heerlijk vuil en psychedelisch klinken met een Zweedse draai.

Op die manier heeft dit Doedsvangr zich meteen een plaatsje toegekend in de Scandinavische markt, niet door het warm water uit te vinden, maar door grensoverschrijdend te nemen wat klinkt en er een verdraaid goed product van te maken. Diepgang, occulte smerigheid, kracht en afwisseling. Wat wil een liefhebber van oldschool black metal eigenlijk nog meer?

Score:

84/100

Label:

Immortal Frost Productions, 2017

Tracklisting:

 1. Our Lord Cometh!
 2. Rituals
 3. Doedsvangr
 4. Black Dawn
 5. Northern Watchtowers
 6. Diaboli
 7. Gnashing of Teeth
 8. Breath of Lucifer
 9. Throne of Black Illumination
 10. Blood Whores
 11. Black Sun Nimbus

Line-up:

 • AntiChristian – Drums
 • Doedsadmiral – Zang
 • Shatraug – Gitaar, bas

Links: