Division Vansinne – Dimension Darkness

Een waanzinsdivisie, je spreekt wellicht genoeg Zweeds om uit de groepsnaam te halen dat we daarin terechtgekomen zijn. Het trio dat daar deel van uitmaakt debuteert met – zo zeggen de heren zelf – old school black/death. Dat mag.

Die waanzin valt allemaal nog wel mee. Van het lugubere onheilsraggen galmt een opvallend heftig nazinderende baswasem. Gepaard daarmee ontginnen bulldozerende (want zeer zwaar naar black-normen) steenkool uit bonkige deathmetalblokken. Van de ploffende zwavelgrunt, de etterschreeuw en de samenzangen gaat een geloofwaardige intensiteit uit. Zelfs het tempo wiekt, blast en sluimert tussen rustige black/doom akkoordwisselingen en verkappende donkergrauwtes. En dat in een diepe, akelige sound.

Geen enkele extreme metalliefhebber kan hier een probleem mee hebben. Net zo min zullen zij er een vreugdessprong om maken. Niet dat extreme metalliefhebbers bekend staan om hun vreugdessprongen, je snapt hem wel. Luister ernaar of niet, het is een kwestie vansinn. Excuseer: van zin.

 

Black Lion Productions, 2016division-vansinne-dimension-darkness


Tracklist:

 1. Intro
 2. Första Terror Pergamentet
 3. Goathorns Rising
 4. Helt åt Helvete Med Allt
 5. Sadistic Love Session
 6. Ändlöst Jävla Galenskap i Blod
 7. Ritual
 8. Flyende Under Solens Pest
 9. När Allt Har Brunnit Ner
 10. Dimension Darkness
 11. Outro

Line-up:

 • Rikard ‘General Txv’ Bjernegård – Vocalen, gitaar
 • Jherry ‘Likh’ Karlsson – Basgitaar
 • Ibrahim ‘LjusebringTerrorblaster’ Stråhlman – Drums

Links:

Score: 73/100