Digest! – Hard to Digest!

Crust op je bakkes! Verteer! met het album Moeilijk Verteerbaar! Dat zijn weer genoeg uitroeptekens. Digest! komt uit het Duitse Ulm, een plaats die u wellicht kent wanneer u ‘s zomers richting Italië, of ‘s winters richting de Alpen reist. Ze kunnen goed liegen in Ulm. Hard to Digest! is namelijk allesbehalve moeilijk te verteren. Het is een EP die crusty death metal bevat. Geen technisch gepriegel, gewoon rocken en slikken.

De productie is vrij modern, maar wel organisch. Die with a Tube in the Head, aldus het eerste liedje. Digest! start met een paar audiogolven als intro. De drums tikken een beetje rustig aan, en vervolgens jankt de band er keistrakke d-beat in. Een voetenwerk, lieve mensen, om je vingers bij af te likken. Het is allemaal een drumcomputer natuurlijk, maar dat doet er helemaal niet toe. De gitaren doen aan raggen met een chuggy riff die vervolgens in snelle tremolo-picks overgaat. Als vocalist heeft men een boze beer a la Chris Barnes uitgenodigd. Six Feet Under is een duidelijk referentiepunt inderdaad. In de ‘refreinen’ zelfs met dubbele zanglijnen, alsof er een hele kudde beren bij is. Prima rochel heeft deze figuur. De song heeft een lekkere swing en sluit af en met een voorzichtige breakdown. Digest! heeft ook nog een lekkere groove bedacht op Infested With Greed. Zo wisselt de band lekker af tussen de genres.

Deze EP, waar slechts 100 stuks van beschikbaar zijn, heeft een flinke dosis met death- en punkafwisseling. Voor mensen die crusty death metal willen die een beetje flirt met grindcore. Hard to Digest! gaat voor ‘geen gezeik, gewoon raggen’. Vooral deze vocalist heeft spierballen. Vijftien minuten lang knallen, je moet ervan houden! Of zoals de band zelf zou zeggen: Er valt niet veel te zeggen; luister naar de muziek, en sterf met een lepel in je keel!

Label:

Unholy Prophecies, 2020

Tracklisting:

  1. Die with a Tube in the Head
  2. Digest!
  3. Swollen, Rotten Perception
  4. Infested with Greed

Line-up:

  • B. – Gitaar
  • Tommi – De rest

Links: