Diabulus in Musica – Dirge For The Archons

Wat mij betreft is de nieuwe Diabulus in Musica één van de titels die er dit najaar uit springt binnen het symfonische gothicgenre. De Spaanse band is toe aan een vierde langspeler dit jaar en doet dat op getrouwe wijze bij Napalm Records. De band zit in een goed ritme, met om de twee jaar een nieuwe full-length en ook dit product is een aanrader voor de fans van het voorgaande werk.

Reeds eerder werd aangehaald dat deze Spanjaarden goed aansluiten bij de Nederlandse grootmacht Epica en het past prima bij de release van onze landgenoten dit najaar. Toch moet gezegd worden dat Diabulus in Musica eerder op safe speelt en al het progressieve mijdt als de pest. Alsof Epica vijf tot tien jaar geleden zou hebben beslist om geen nieuwe snufjes te verzinnen, maar de sound goed te verzorgen en het symfonische element goed uit te spelen. Een frisse en vernieuwde song vind ik het carnavaleske Ring Around Dark Fairies’ Carousel.

Sowieso is en blijft dit iets voor de fans van Epica en bands als After Forever. Ongeacht het feit dat deze plaat veel minder progressief klinkt dan het nieuwe kindje van onze landgenoten, hoeven deze Spanjaarden echter niet te fel te buigen. Dirge For The Archons klinkt als een heerlijke, harmonieuze plaat die genoeg opflakkeringen kent en best wel wat epische trekjes heeft. Een prima plaat voor wie houdt van stevige en uitgebalanceerde gothic metal zonder al te veel progressieve elementen.

diabalbualbumaug

Label:

Napalm Records, 2016

Tracklisting:

 1. Battle of Atlantis
 2. Earthly Illusions
 3. Marble Embrace
 4. Invisible
 5. Crimson Gale
 6. Ring Around Dark Fairies’ Carousel
 7. A Speck In The Universe
 8. Hiding From You
 9. The Voice of Your Dreams
 10. The Hawk’s Lament
 11. Bane
 12. The River of Loss
 13. Zauria

 Line-up Selvans:

 • Gorka Elso – Synth, zang
 • Zuberoa Aznárez – Zang
 • Odei Ochoa – Bas
 • David Carrica – Drums
 • Alexey Kolygin – Gitaar

Links:

Score: 80/100

 

Geef een reactie