Devourer – Across the Empty Plains

Het Zweedse Devourer brengt na vier jaar zijn tweede full-length uit, genaamd Across the Empty Plains. Het duo laat op dit album een onvervalste pot black metal horen, die niet onder doet voor andere grotere namen uit de Zweedse blackmetalscene.

Het eerste nummer Insania begint direct goed, even de instrumenten warm draaien om daarna plankgas te gaan, waarbij er af en toe een adempauze inzit, waarna het nummer weer net zo hard doorgaat. Dit is de trend van het hele albu. Weinig poespas of andere overbodigheden. De tien nummers die Across the Empty Planes rijk is, klinken stuk voor stuk alsof de wereld vergaat. Alle nummers zijn super strak gespeeld, vooral de drums op dit album klinken snaarstrak.  Rauwe black metal met messcherpe riffs en ijzige zang, die precies goed klinken voor de muziek. Dit is in alle songs het geval, het wordt niet een moment saai en klinkt continu briljant. Het nummer Finem Vitae Cura is dan misschien wel mijn favoriet van de plaat, maar eigenlijk is het hele album geweldig.

De heren hebben met Across the Empty Plains een geweldig album neergezet, niet meer en niet minder. Zoals ik eerder al zei, doet dit niet onder voor grotere en bekendere namen als Marduk of Watain, die net als Devourer Zweden als thuisland hebben. Ik zie hier wel een mooi tourpackage in. Dan is het alleen wat jammer dat de heren nog geen complete line-up hebben.

Score:

95/100

Label:

Iron Blood and Death, 2017

Tracklist:

 1. Insania
 2. Perdition
 3. Nexus of Evil
 4. Across the Empty Plains
 5. Deeds of Rancor
 6. Finem Vitae Cura
 7. Throne of Agony
 8. Extirpation
 9. A Misanthropic Introspective
 10. Omega

Line-Up:

 • Johan Falk – Gitaar, Bas, Zang
 • Frederik Haff – Zang

Links: