Desperation BLVD – Desperation BLVD

Zodra het eerste nummer van de zelfgetitelde eerste EP van Desperation BLVD begint, kan je de stroeve geur van klamme spandex en haarspray al bijna ruiken. Met deze geur borrelen helaas ook associaties op van oude muzikale koeien die uit de sloot worden gehaald. Hoewel deze associaties deels terecht zijn, kunnen we niet zeggen dat we hier te maken hebben met een bak prutswerk.

Op deze EP laat Desperation BLVD precies horen wat je zou verwachten van een band die zichzelf bestempelt als ‘sleaze n roll’: catchy nummers die uitblinken in toegankelijkheid en uptempo vrolijkheid. Naast allerlei gelikte gitaarloopjes is er ook sprake van een hoge ‘meezingfactor’. Zoals dat gebruikelijk is met glamrock, ligt er veel focus op de zang en op de gitaren. Alles ligt goed in het gehoor en de mix is prima. Wel is goed te merken dat de heren hun debuut zo veilig mogelijk wilden houden. Zowel tekstueel als muzikaal zijn alle rauwe randjes weggepolijst. Het radiovriendelijke eindproduct loopt hiermee het risico om op de (verre) achtergrond van de muziekgeschiedenis te verdwijnen. In tijden waarin nagenoeg alle muziek makkelijk toegankelijk is, kan je je afvragen waarom je tijd zou investeren in het beluisteren van deze EP. Je kan er immers ook voor kiezen om de OG’s van het genre als Mötley Crüe en W.A.S.P. van een luisterbeurt te voorzien. Als je de EP desalniettemin een keer wilt beluisteren, zal je er zeker geen spijt van krijgen. Er zijn genoeg leuke elementen aanwezig om je mee te vermaken.

Een track als Henhouse Tales zou ik bijvoorbeeld makkelijk een keer over de modderweiden van Graspop kunnen horen schallen. Verder brengen de heren ook een leuke cover van Duran Duran’s Hold Back the Rain ter tafel. Doordat je op haast ieder nummer een andere zanger/zangeres te horen krijgt, is het eindresultaat divers. Desondanks wordt het begrip ‘binnen de lijntjes kleuren’ verheven tot een nieuwe hoogte. Op die manier krijg je wel een mooie kleurplaat, maar het is duidelijk zichtbaar dat de tekenaar zich strak aan de gezette kaders heeft gehouden.

Desperation BLVD presenteert hier een prima EP. In mijn optiek had het allemaal wat rauwer gemogen. Echter ben ik me er van bewust dat ik ook maar een gast ben die achter zijn laptop zijn mening zit op te typen. Dus grote kans dat dit album bij anderen helemaal in de smaak valt.

Label:

Metal Message, 2020

Tracklisting:

 1. November Pain
 2. Queen of Heartache
 3. Henhouse Tales
 4. North-East Boulevard
 5. Hold Back The Rain
 6. Sorry (I Don’t Want You)

Line-up:

 • Crown – Gitaar
 • Matt – Bass
 • Hell – Drums

Gastmuzikanten

 • David Reece – Vocalen op North-East Boulevard
 • Thomas Silver – Gitaarsolo op North-East Boulevard
 • Fabio D’Amore – Vocalen op Hold Back The Rain
 • Herma – Vocalen op Queen of Heartache
 • Alessia Scolletti – Vocalen op Sorry (I Don’t Want You)
 • Claudio Coassin – Vocalen op Henhouse Tales
 • Mattia Martin – Vocalen op November Pain

Links: