Desolate Shrine – Deliverance from the Godless Void

In België is de koopjesperiode aangebroken en dat zie je ook duidelijk aan de reviews. Met minstens 80% gaan ze de deur uit. Nog zo een knalplaat die net te laat de galerij verlaat is deze Deliverance from the Godless Void van Desolate Shrine. De vorige plaat van deze Finnen – Heart of the Netherworld – belandde in 2015 ei zo na in mijn jaarlijst. Dit is de vierde plaat van het Finse drietal, opnieuw via Dark Descent Records.

 

Het is weer een feest voor de oren geworden voor wie houdt van agressieve en brutale blackdeath met zenuwslopende riffs. Deze band eert de Finse doomdeath voorvaderen en laat horen dat je niet per se Amerikaans van oorsprong moet zijn om occulte oerdeath in je DNA te hebben. En dat terwijl er ook heel wat – orthodox/technische – blackmetal aan te pas komt. Oncomfortabel makende, schuine gitaarlijnen die diagonaal door elkaar lopen, met daartussen zeer gevarieerde ritmisch vocaal grunt- en screamwerk … zowel midtempo als voluit blastend voorzien van slagen. Dit is zowel occult als technisch (die bas is heerlijk vernuftig),  atmosferisch en (relatief) organisch geproducet. De prima geplaatste – creepy – toetsen maken het plaatje helemaal af, hier en daar zelfs iets té af (niet te glad maken a.u.b.). En zo hebben we nog maar eens een 80-plusser uit 2017. Het was een goed jaar, het was een zeer goed jaar voor Dark Descent Records, voor occulte blackdoomdeath, voor extreme metal in zijn geheel.

Luisteren doen we naar Unmask the Face of False, waar Finse doomdeath heerlijk versmelt met atmosferische Noorse jaren ’90 black en een wolkje Nightbringer.

Score:

83/100

Label:

Dark Descent Records, 2017

Tracklisting:

 1. The Primordial One
 2. Lord of the Three Realms
 3. Unmask the Face of False
 4. The Waters of Man
 5. The Graeae
 6. Demonic Evocation Prayer
 7. The Silent Star
 8. …of Hell

Line-up:

 • LL – Instrumenten
 • RS – Keel
 • MT – Keel

Links: