Demiurgon – The Oblivious Lure

De massasmelters van Modena hebben een tweede alverstenende lava-uitbarsting uit de vulkaan gelokt. Voor wat deze  deathmetaldemiurgen uit hun zevensnarige titaanluiten laten loeien is het woord massief uitgevonden. Alleen zijn ze niet … alleen.

Er lopen er zo nog enkele rond die zeer bedreven zijn in de imperiale Italiaanse deathmetalrenaissance. Hideous Divinity is wellicht de bekendste. De overeenkomst is overgroot, maar daarom niet minder overrompelend. In een kolossaal geluidscolosseum ratelen de bpm-verslindende machinegeweerblasts en wervelen de ziedende snaarspasmes  in dik op elkaar gepakte ladingen brutale pathologie. Een overwoekerend machtsspel van strak op elkaar inhakkende zevensnarige titaniumtuigen en epische drumtornado’s. Een boosaardige Italiaanse horrorstrot dondert en bliksemt het allemaal tot vermicelli.

Juist wanneer de monstergitaren eens een abyssale akkoordenstroom over de basdrumbetonneringen brullen, wil het slagbeest al eens een mep minder geven. Dan hebben we het nog altijd over een tempo waarvan de gemiddelde beenspier alle onderliggende gewrichtsbanden spontaan  laat knappen als diens eigenaar het nog maar overweegt om dat ook eens te proberen. Persoonlijk verkiezen we de segmenten waar de drumturbo rechtdoor uit alle voegen vlamt boven de afgeknotte disritmische verbrokkelingen. Al is het net om die reden dat Meshuggah-adepten zich hier evenzeer mee zullen amuseren. Zij niet alleen.

Score:

83/100

Label:

Everlasting Spew, 2019

Tracklisting:

 1. Tsantar
 2. Kapalikas
 3. …Déi Dimenticati
 4. Il Culto Cannibale
 5. Prefezia Di Una Specie Morente
 6. The Oblivious Lure
 7. Teatro Del Coito
 8. The Day Dawn Came Twice

Line-up:

 • Emanuele Ottani – Gitaar
 • Stefano Borciani – Vocalen
 • Daniele Benincasa – Gitaar
 • Ricardo Benedini – Basgitaar
 • Riccardo Valenti – Drums

Links: