Death Worship – Extermination Mass

Death Worship. Extermination Mass. Iets met ‘het geheel’ en ‘de som der delen’, of anders een dergelijk cliché. Want dat is wat je krijgt als bands als Blasphemy, Revenge en Conquerer de handen ineen slaan. Niet een cliché, maar wel een band die meer levert dan je verwacht van die gebundelde krachten. Want man, wat is dit een ongenadig harde en lompe EP. Onvervalste war metal, met zwaar getriggerde drums (zoals we dat kennen van Revenge) en ontzagwekkend brute riffs, overgoten met een saus van de gezamenlijke vocalen van Deathlord of Abomination and War Apocalypse en Nocturnal Grave Desecrator and Black Winds. Je weet dat het feest is, maar ga je écht naar de tering tijdens deze mis? Gegarandeerd.

Deze langverwachte demo werd mondjesmaat uitgebracht, met opeenvolgend een aankondiging, een gelimiteerde vinyl editie die tijdens het Nuclear War Now! Fest beschikbaar werd gemaakt, een luistersessie op dat genoemde festival, een kortdurige beschikbaarheid op YouTube en een luistersessie op het lokale radiostation KFJC (en daarbij de onbeperkte stream op Bandcamp mét interview). Volgend jaar moet in maart het uiteindelijke werk uitkomen en wordt meer bekend over het project.

Een lange aanloop, maar het betreft dan ook niet de minste namen uit de scene. U kent de heren niet? Dat kan, maar voor een potje power metal bent u hier, zoals al gebleken is, echt aan het verkeerde adres. Dit project klinkt als de gebundelde kracht van de drie bands waar eerder naam mee gemaakt is door de heren, dus eigenlijk is van tevoren precies bekend wat je mag verwachten. Enige verwachting die overblijft, is de levering van kwaliteit. Ook hier wordt ruimschoots aan voldaan, met een kleine twintig minuten furieus geraas, waar dit jaar alleen aan getipt werd door Teitanblood en Qrixkuor. Op een vreemde manier is het geheel toch gestroomlijnd (niet in de productie!), maar volgens mij ligt voornamelijk aan de het feit dat we hier het werk van veteranen horen.

Voor degene die het gemist heeft: op kerstavond was de demo op Bandcamp te streamen, wat eigenlijk niet anders kan, gezien de achtergrond van de individuele leden. Uiteraard is de opgenomen versie van deze mis uit via Nuclear War Now! Productions, zoals men kon verwachten door de innige band van de leden met het label. Dus werk jezelf nog even lekker de afgrond in aan het eind van het jaar en laat dit de soundtrack zijn.

death-worship

Label:

Nuclear War Now! Productions, 2016

Tracklisting:

  1. Abomination Storm
  2. Evocation Chamber
  3. Holocaust Altar
  4. Superion Rising
  5. Desolation Summoning
  6. The Chaos Trance

Line-up:

  • J. Read – Drums
  • Deathlord of Abomination and War Apocalypse – Gitaar, Bas, Vocalen
  • Nocturnal Grave Desecrator and Black Winds – Vocalen

Links: