Death Angel – Relentless Retribution

Death Angel – Relentless Retribution
Nuclear Blast, 2010

Mijn eerste kennismaking met Death Angel was niet eind jaren ’80 (toen vond ik de Smurfen een stuk interessanter) maar een kleine acht jaar geleden in Weert, waar toen een verkleinde versie van Dynamo Open Air gehouden werd. De band won het gehele Weertse sportpark met alleen maar nummers van The Ultra-Violence, Frolic Through the Park en Act III. Armen, schouders en neuzen begaven het met bosjes en de band ging volledig los op haar typische thrash terwijl de security de handjes vol had aan vliegende, van patches en studs voorziene, gevulde spijkerjasjes. Prachtig.

In die acht jaar hebben de mannen niet stilgezeten. In 2004 zag The Art of Dying het levenslicht en het magistrale Killing Season scoorde hoog in 2008. Nu, twee jaar later is het tijd voor Relentless Retribution, een plaat die wederom in het teken staat van onvervalste thrash; overzichtelijk, agressief en veelzijdig. Death Angel heeft er duidelijk weer voldoende tijd in gestoken en krijgt het voor elkaar om anno 2010 nog steeds heel verfrissend over te komen.

Met 56 minuten duurt het gehele album wel wat lang, maar het gebeurt zelden dat ik de aandacht verlies. Zelden inderdaad, want niet ieder nummer hakt er zo hard in als bijvoorbeeld This Hate. Fans kopen dit en gooien het meteen in de bovenste regionen van hun jaarlijst. Ook de avontuurlijke thrasher gaat hier weer van smullen. Death Angel laat wederom weten één van de best geëvolueerde bands in het genre te zijn.

Tracklisting:
Death Angel - Relentless Retribution

 1. Relentless Revolution
 2. Claws In So Deep
 3. Truce
 4. Into The Arms Of Righteous Anger
 5. River Of Rapture
 6. Absence Of Light
 7. This Hate
 8. Death Of The Meek
 9. Opponents At Sides
 10. I Chose The Sky
 11. Volcanic
 12. Where They Lay

Line-up:

 • Mark Osegueda – Vocals
 • Ted Aguilar – Guitar Rob Cavestany – Guitar
 • Damien Sisson – Bass
 • Will Carroll – Drums

Links: