Deadsmoke – Mountain Legacy

Niet voor de tere zieltjes; dat is één ding dat zeker gezegd kan worden over Deadsmoke uit Italië. Wat een moddervette sound creëren deze vier mannen op hun tweede release, Mountain Legacy. Op dit album verkennen de heren naar eigen zeggen de voor de mensheid fundamentele waarden als isolatie, leegheid en de illusie van stilte. Opgenomen in een sfeervolle studio vlakbij Bolzano, omringd door niets dan natuur en een begraafplaats, hebben de heren zich teruggetrokken om het album als een live jam op te nemen. Het resultaat mag er zijn wat mij betreft.

Het album is van begin tot eind hypnotiserend en beluistert als een trip door uitgestrekte, desolate oorden. Vanaf de opener wordt je de wereld van Deadsmoke ingezogen, om na zeven nummers enigszins verdwaasd achter te blijven. De synths voegen wat mij betreft precies genoeg toe aan de trage ritmiek, fuzzy bas en monotone riffs om het album over de volle lengte interessant te houden. Het artwork van het album is een voortreffelijke visualisatie van het geluid van de band. De zang is schreeuwerig, maar galmend genoeg om niet storend te zijn. De stemmen op de achtergrond zijn waarschijnlijk afkomstig uit de synthesizer en voegen iets sinisters aan het geluid toe. Als muzikale invloeden worden bands als Electric Wizard, Sleep en Monolord aangehaald. Zo nu en dan gaat het tempo wat omhoog en ontstaan stampende passages die doen denken aan Valborg.

Wat mij betreft mogen de heren zich nog vaak terugtrekken in de bossen bij Bolzano, als ze zo nu en dan het resultaat ook ergens live ten gehore brengen.

Score:

80/100

Label:

Heavy Psych Sounds Records, 2017

Tracklisting:

 1. Malevolent Path
 2. Endless Cave
 3. Hiss Of The Witch
 4. Emperor Of Shame
 5. Wolfcurse
 6. Forest Of The Damned
 7. Mountain Legacy

Line-up:

 • Gian – Bas
 • Teo – Gitaar
 • Rosco – Synthesizer
 • Maurice – Drums

Links: