De Gevreesde Ziekte – Ω

Toen niemand oplette openden ergens in Eindhoven de deuren naar de hel en spuwde Satan zelve er een nieuw blackmetalorkest uit. De Gevreesde Ziekte is de naam, Ω de titel van de EP en verder is er louter duisternis wat betreft de bandleden. Er is alleen muziek: twee nummers lang en uitgebracht als digitaal product en op gelimiteerde, handgenummerde tape via de specialisten van Zwaertgevegt. En mensen… mensen… dit is goed hoor.

Kolere, wat zijn Zelfhaat en De Gevreesde Ziekte heerlijk wegluisterende nummers die ook nog eens opmerkelijk goed klinken. Geen demo vol ruis opgenomen in een kerker, maar gewoon kraakheldere moderne black metal waar bands als Uada en Mgła groot mee zijn geworden, terwijl er ook overeenkomsten zijn met het Utrechtse Verwoed. Smaakvolle nummers dus, volop afwisseling en met een doordachte opbouw. Tempoversnellinkje hier, tempoverlaginkje daar, altijd met gevoel voor melodie, immer voorzien van een melodramatische klaaggrunt en een constante sluimering die het gevoel geeft dat als je aandacht verslap de band plots kan toeslaan om je keel dicht te knijpen.

Ervan uitgaande dat de man/mannen/dame/dames achter De Gevreesde Ziekte nieuw aan het metalen firmament is/zijn, is dit een bijzonder aangename eerste kennismaking, waarbij ik graag de moeder aller clichés van stal haal: Dit! Smaakt! Naar! Meer!

Label:

Eigen beheer, 2020

Tracklisting:

  1. Zelfhaat
  2. De Gevreesde Ziekte

Line-up:

  • ?

Link: