Darkenhöld – Memoria Sylvarum

In tegenstelling tot wat de spelling doet vermoeden, komt Darkenhöld uit Frankrijk. De band maakt black metal met een behoorlijk epische inslag en kijkt niet op een minuutje meer of minder. Memoria Sylvarum is het vierde volledige album en de band bracht daarnaast drie splits uit.

Darkenhöld put naar eigen zeggen inspiratie uit vervallen kastelen, donkere en ondoorgrondelijke wouden en haar schaduwen. Dit vertaalt zich naar negen nummers, allen in het Frans gezongen, die een mysterieuze sfeer oproepen. De meesten van ons zullen (terecht) ver uit de buurt blijven van de zaken waarover de band rept. Dat hoeft niet van deze cd gezegd te worden, want kwalitatief gezien is dit een prima album geworden.

Een ijzig koude sfeer wordt met succes neergezet maar de melodie die de solo’s, keyboards, akoestische passages en twaalfsnarige gitaren weten neer te zetten, bieden voldoende evenwicht om het geheel plezierig (al is dat woord gezien het genre misschien wat misplaatst) aan te kunnen horen. Er is duidelijk over de composities nagedacht en deze steken goed in elkaar. De productie is wat rommelig en klinkt te donker, alsof er een deken over je boxen ligt.

Zoals altijd bij Darkenhöld is het artwork goed verzorgd en draagt het bij aan de opgeroepen sfeer. Frankrijk kent een aantal goede black metalbands en Darkenhöld mag zich gerust in dat rijtje scharen.

Score:

79/100

Label:

Eigen beheer, 2017

Tracklisting:

 1. Sombre Val
 2. La Chevauchéee des Esprits de Jadis
 3. Ruines scellées en la vieille Forêt
 4. A l’orée de l’escalier sylvestre
 5. La Grotte de la Chèvre d’Or
 6. Sous la voûte de Chênes
 7. Clameur des Falaises
 8. Errances (Lueur des Scources oubliées)
 9. Présence des Orbes

Line-up:

 • Cervantes – Vocalen
 • Aldébaran – Gitaar, basgitaar, keyboards, vocalen
 • Aboth. – Drums

Links: