Dakota Westbrook – Worthless

Met een bandnaam als Dakota Westbrook verwacht je eigenlijk een Amerikaanse country zangeres die vrolijke deuntjes maakt op een akoestische gitaar. Deze keer is dat niet het geval. Deze Amerikaan maakt geen vrolijke deuntjes maar atmosferische black metal met een bak distortion. En dat klinkt verre van vrolijk.

Dit eenmansproject uit de VS laat dus de lieve toontjes thuis. Aan de titels van de nummers te zien zijn deze totaal niet vrolijk. Met een krap half uur aan depressie en ellende laat Dakota Westbrook alle fun wel verdwijnen. De muziek op zich klinkt prima en gecombineerd met een diepe lage grunt/scream geeft het een leuk duister sfeertje af. Met titels als Emotional Suicide en Death Stroll had ik ook niet minder verwacht. Helemaal black metal kun je het ook niet noemen, hier en daar zijn er sporen te vinden die neigen richting death metal. Dit mag de pret overigens niet drukken.

Verwacht geen schokkende nieuwe uitvindingen van Dakota Westbrook, dit is allemaal al eens gedaan. Hij is zeker goed bezig en ik ben wel benieuwd wat hier in de toekomst uit voort komt.

Label:

Apollyon Entertainment 2017

Tracklist:

  1. Emotional Suicide
  2. No Blood Loss
  3. Mistreat Me
  4. Void Of Life
  5. Death Stroll
  6. This World Is Cruel
  7. Towanda Town
  8. Worthless

Line-up:

  • Dakota Westbrook – Alles

Links: