Daddy Was Wrong – Daddy Was Wrong

Men neme vier muzikanten die al de nodige ervaring hebben opgedaan in diverse Belgische bands (onder andere Cold Mustard, Locos Esteves, Outsmarted en Trunkboy.), zet ze samen in een rokerig café in Tielt en voilá: Daddy Was Wrong is ontstaan. Na een gezellig weekendje in de studio hebben de heren vijf nummers uit hun mouw weten te schudden, waarvan ze vinden dat ze de rest van de wereld daarmee lastig moeten vallen. De vijf nummers kwamen met een omweg weer bij mij terecht en ik moet er dan weer iets over schrijven wat jij, de lezer, weer kan gaan lezen. Zo houdt een viertal Belgen ons allemaal alweer enige tijd bezig.

Goed, genoeg onzin, de muziek nu. Daddy Was Wrong beukt, scheurt, knalt en rolt. Ik moest even wennen aan de zang, maar de muziek grijpt je direct bij de kladden. Bas en drums zijn goed hoorbaar, zonder overdreven aanwezig te zijn en de gitaar doet precies wat je ervan mag verwachten. De stevige rock doet me bij vlagen denken aan Danko Jones.

Na een krap kwartiertje zit het erop en blijf ik enigszins vertwijfeld achter. Het was zeer zeker niet slecht wat ik net gehoord heb en de muziek sprak me ook zeker aan. Toch blijft er een gevoel achter dat ik het allemaal al eens eerder gehoord heb en nog wel beter ook.

Label:
Eigen Beheer, 2016

Tracklisting: 

  1. Take Me Home
  2. Night And Day
  3. Immortal
  4. That Day Will Come
  5. Don’t Break Her Rules

Line-up:

  • Wim – Drums
  • Wouter – Gitaar
  • Danny – Zang
  • Jeroen – Bas

Links: 

Bewaren