Cursed Coven & Molde – split

The Ritual Productions stuurt een promo naar Zware Metalen, met daarop twee bands: Cursed Coven uit Polen en Molde uit Ierland. Stilistisch gezien liggen beide bands niet bepaald in elkaars verlengde. Wellicht dat getracht wordt een wat bredere markt aan te boren?

Cursed Coven brent een vorm van occulte metal, waarbij de gitaren vrij veel melodie inbrengen. Ik betrap me er na enkele luisterbeurten op dat de riffs zich zowaar in mijn kop hebben genesteld. Wanneer er gesoleerd word, wordt duidelijk dat dit vrij standaard gebeurt: niet al teveel noten en vrijwel elke solo wordt ingezet met een omhoog gebogen snaar. Qua zang is dit een band die je moet liggen. Ook hierin vrij veel melodie, maar de heer Ventus heeft een weinig prettig stemgeluid en de zanglijnen lijken wat los van de muziek te staan. Het is net alsof ze lukraak zijn toegevoegd.

Molde krijgt slechts drie nummers toebedeeld, maar weet binnen dat kader een goed visitekaartje af te geven. De black metal is genesteld op de vroege jaren negentig en straalt een dito sfeer uit. Voor de opname van de zang lijkt er een grote crypte betrokken te zijn, want het galmt als de neten. Het gitaargeluid lijkt op het roeren in een bak met grind en is ijzingwekkend koud. Prima gedaan.

Persoonlijk kan ik veel meer met Molde dan met Cursed Coven, maar als occulte metal meer je ding is, zoek het maar eens op.

Label:

The Ritual Productions, 2017

Tracklisting Cursed Coven:

 1. Into The Spiritul Realm
 2. The Dark Wizards Tower
 3. The Night Of The Shadow Thirst
 4. The Conquest Dream….
 5. The Isle Of Lost Beliefs

Tracklisting Molde:

 1. Seer Of Sin
 2. In The Nightime Woods
 3. End Of Destiny

Line-up Cursed Coven:

 • Ventus – Vocalen
 • Xahvortis – Gitaar, Basgitaar
 • Pontifex Idolorum XXXVI – Drums

Line-up Molde :

 • Ollie Ver – Gitaar, Basgitaar, Drums, Vocalen

Links: