Crystal Ball – Déjà Voodoo

Kijk eens aan, wat blijven de heren van Crystal Ball gemotiveerd in hun schrijven. De Zwitserse band levert dit jaar opnieuw een album af, na vorig jaar Liferider aan de hardrockfans gepresenteerd te hebben. Toch blijft het wat vreemd dat deze Zwitserse band zo weinig in de spotlights komt te staan.

_md91498

De ervaring is er immers. Crystal Ball heeft alles waar je het als hardrockfan warm van krijgt: warme nummers met genoeg power en grooves, catchy deuntjes, sterke solo’s en vooral een zanger met heel wat overtuigingskracht. Toch moet gezegd worden dat het bij die degelijkheid blijft en het je nergens écht doet genieten. Nergens grijpt deze band je bij de strot, hoewel het hier en daar even wat gemener durft te klinken (Time and Tide), en de groovy gitaren blijven gedurende heel wat nummers wel erg basic doorklinken. Het neemt niet weg dat ik met een catchy track als Suspended of Reaching Out de neiging moet onderdrukken om mee te zingen.

Fans van hardrock die blijft hangen, kunnen dus wel weer wat met deze nieuwe van Crystal Ball. Ik voorzie geen spectaculaire dingen voor de tiende plaat van deze heren (die er aan dit tempo volgend jaar is), maar deze negende plaat, en zelfs de ganse discografie van deze Zwitserse garde, kan zonder problemen in één keer voorbij komen in uw bikercafé naar voorkeur. Sfeerhardrock zonder veel tierlantijntjes; het moet niet altijd, maar het mag zeker wel eens.

1000x1000

Label: 

Massacre Records, 2016

Tracklisting: 

 1. Déjà-Voodoo
 2. Director’s Cut
 3. Suspended
 4. Never a Guarantee
 5. Reaching Out
 6. Home Again
 7. To Freedom and Progress
 8. Time and Tide
 9. Without a Net
 10. Dr. Hell No
 11. To Be With You Once More

Line Up:

 • Steven Mageney – Zang
 • Marcel Sardella – Drums
 • Scott Leach – Gitaar
 • Cris Stone – Bas
 • Tony Castell – Gitaar

Links: 

Score:

74/100