Crobot – Motherbrain

Ik heb Crobot inmiddels twee keer live mogen aanschouwen en beide keren wist de band mij niet te overtuigen. Nou kwam ik ook niet voor de band beide keren, maar waren ze dan wel voorprogramma, dan wel aanwezig op een festival. Tijd dus om de band nog een kans te geven. Deze keer op het nieuwe album Motherbrain, opvolger van Welcome To Fat City uit 2016.

Er is iets vreemds aan de hand met de muziek op Motherbrain. Normaal gesproken moet ik niet zo veel hebben van de met blues doordrenkte, ietwat psychedelische rock die mijn oren binnenstromen. Voor zo’n vijftig procent van dit album gaat dat nog steeds op, maar er is een andere helft … Nummers als Burn, Keep Me Down en Low Life hebben een zeer luistervriendelijke kant in zich. Het zijn van die liedjes die je een jaar of vijftien/twintig op de radio gehoord zou kunnen hebben. Een lekkere riff gecombineerd met een aanstekelijk refrein en een vriendelijk melodietje.

De andere helft van het album bestaat uit redelijk standaard, voor mij nogal saaie rock met zijn wortels diep in je zeventiger jaren gevestigd. Het knalt bij vlagen best lekker, maar klinkt veelal hetzelfde. Gelukkig zijn daar dus de uitschieters om het gemiddelde cijfer van Motherbrain op te schroeven. Ik moet concluderen dat, net als bij een live optreden, ook op een album Crobot mij ietwat verward achter laat. Aan de ene kant is er die muur van psychedelische blues rock en aan de andere kant is er die zanger met zijn flitsende outfit die zo bij een glammetalband aan de slag zou kunnen. Verwarrend.

Score:

75/100

Label:

Mascot Label, 2019

Tracklisting:

 1. Burn
 2. Keep Me Down
 3. Drown
 4. Low Life
 5. Alpha Dawg
 6. Stoning The Devil
 7. Gasoline
 8. Destroyer
 9. Blackout
 10. After Life
 11. The Hive

Line-Up:

 • Brandon Yeagley – Zang, Harmonica
 • Chris Bishop – Gitaren
 • Dan Ryan – Drums

Links: