Crème Flesh – Casablumpkin

Depraved Murder, Whore Of Bethlehem en nu weer Crème Flesh. Comatose Music herbergt wat fijne orkestjes met dito bandnamen. Hoewel de eerste twee namen al even onderweg zijn en ook wat meer materiaal op naam hebben, brengt dit gezelschap met Casablumpkin zijn debuut. De titel van het album herleidt naar de Amerikaanse (volwassenen) animatieserie Archer. Mij niet bellen: ik kom vooral voor een overdosis brutal slamdeath die ik in mijn aders gepompt wil krijgen. Afgaande op het artwork en het ontwerp van het logo krijgen we vermoedelijk allemaal al een bepaald idee van wat we mogen verwachten.

Elbow Deep On Dirty Sheets is de single van deze plaat en op basis van de eerste klanken die ik hoorde tijdens mijn oriënterende kennismaking met Crème Flesh, besloot ik om mijn naam achter deze promo te zetten. Kom ik even van een koude kermis thuis zeg. Ja: die overdosis aan slamdeath die krijg ik wel, maar dat de vier klapkaken even goed één lang nummer hadden kunnen opnemen, had ik niet verwacht. Van Astroglide Homocide tot aan PTSTD krijgen we namelijk een grote eenheidsworst te horen die werkelijk nergens weet te pakken. De toegevoegde geluidsfragmenten bieden nog wat hoop en afwisseling en zo af en toe komt er nog een geïnspireerde gitaarriff langs of een leuke tempowisseling, als een eenzaam groeiende haar op een kaal schedel. De zang op Casablumpkin herkent eveneens niets, noppes, nada aan afwisseling. Is er dan helemaal niets positiefs te melden over dit debuut?

Die gortdroge snaretrommel klinkt verdomd lekker en met de productie van deze plaat in het algemeen is weinig mis. Dat dan weer wel. Dat dezelfde drummer overigens ook regelmatig hapert in zijn blastbeats of het ritme niet kan bijbenen -wat op een debuut vergeven is hoor- maakt het er bij gebrek aan afwisseling in de muziek ook al niet beter op. Alleen in Femme Facale ontstijgt Crème Flesh zichzelf doordat de groovende ritmes in ieder geval nog iets teweeg brengen. Al met al is dat natuurlijk veel te weinig opbrengst. Waarschijnlijk moet je er tijdens het opnameproces bij zijn geweest om het te kunnen begrijpen. Bij TempoTeam zouden ze zeggen: het waren dertig leuke minuten. Next!

Score:

59/100

Label:

Comatose Music , 2023

Tracklisting:

 1. Astroglide Homicide
 2. Femme Fecale
 3. In Space No One Can Hear You Cream
 4. Elbow Deep On Dirty Sheets
 5. Casablumpkin
 6. Lawrence Of A Labia
 7. Shredded Artery Slumber Party
 8. On Her Majesty’s Secret Cervix
 9. The Pit And The Speculum
 10. From Russia With AIDS
 11. PTSTD

Line-up:

 • Matt Hilden – Vocalen
 • Rory Kennedy – Basgitaar
 • Sophokles Theodoru – Gitaar
 • Allen L – Drums

Links: