Crazy Lixx – Forever Wild

Ruff Justice, het vorige album van Crazy Lixx, behaalde in 2017 mijn jaarlijst. Een lijst waar namen als Kreator, Overkill en Evil Invaders door mij lager waren geclassificeerd. Dit is tekenend voor mijn muzikale koers van die tijd die langzaam aan het veranderen was. Nu is het tijd voor Forever Wild en hoewel mijn smaak dan veranderd is, kan ik nog steeds genieten van een portie lekkere glam.

Luisterend naar de tien tracks op Forever Wild kom ik tot de conclusie dat ik niet de enige ben wiens muzikale smaak aan verandering onderhevig is. De Zweden zijn hoorbaar wat ouder geworden en bewandelen op dit album een meer AOR-geplaveid pad in vergelijking met de glam die ik gewend ben. Wat betekent dit voor de luisteraar? Simpel, de nummers zijn iets rustiger en nog íets radiovriendelijker dan voorheen. Wel zijn ze nog steeds van goede kwaliteit en vooral erg catchy.

Als je naar Forever Wild gaat luisteren met de verwachting dat je opzwepende glam metal gaat horen, kom je bedrogen uit. Ga je echter voor een kwalitatief hoogstaand album met goede songs en een krappe vijftig minuten aan vermaak, dan zit je met dit nieuwe album van Crazy Lixx helemaal goed! Bekijk bijgevoegde video. Bevalt het wat je hoort, schaf dan direct het hele album aan. Je zult niet teleurgesteld worden.

Score:

85/100

Label:

Frotiers Music, 2019

Tracklisting:

 1. Wicked
 2. Break Out
 3. Silent Thunder
 4. (She’s Wearing) Yesterday’s Face
 5. Eagle
 6. Terminal Velocity
 7. It’s You
 8. Love Don’t Live Here Anymore
 9. Weekend Lover
 10. Never Die (Forever Wild)

Line-up:

 • Danny Rexon – Zang
 • Joél Cirera – Drums
 • Jens Sjöholm – Basgitaar
 • Chrisse Olsson – Gitaar
 • Jens Lundgren – Gitaar

Links: