Cranston – II

Tussen al het dood en verderf wat hier bij Zware Metalen dagelijks onze oren ingegoten wordt, is het af en toe fijn om wat vrolijkere deuntjes tot ons te nemen. Deze keer mag de band Cranston proberen om ons op te vrolijken en doet dat met zijn tweede album, II getiteld.

Cranston is misschien wel meer een project dan echt een band, bestaande uit Paul Sabu en Phil Vincent (gecompleteerd door drummer B.F. D’Ercole). Sabu heeft een hele reeks namen op zijn CV staan waar hij mee samen heeft gewerkt. Lee Aaron, David Bowie, en Alice Cooper zijn slechts enkelen in de lange rij. Tevens heeft de beste man enkele soundtracks voor film en TV achter zijn naam staan. Een bezig mannetje dus, die Sabu. Ook Phil Vincent is een artiest met een lange lijst projecten achter zijn naam. Geen grote namen die mij direct een belletje doen rinkelen, maar bezig is de zanger in ieder geval wel.

Ik ben niet bekend met het eerste album van Cranston, maar afgaande op II klinkt het nagenoeg hetzelfde als het merendeel van de hedendaagse AOR. Het is technisch in orde en voorzien van een dichtgespijkerde productie. Vrolijke deuntjes met klinkende gitaarsolo’s en een hoog meezinggehalte. Op zich zijn dat allemaal dingen waar ik wel graag naar luister, alleen moet die muziek me dan wel grijpen door haar energie en dat is nou precies wat er bij dit album niet gebeurt.

Nee, Cranston weet met II niet te overtuigen. Het is duidelijk dat de twee drijvende krachten achter dit project over de nodige ervaring en talent beschikken, maar dat is nog geen garantie voor een goed album.

Score:

65/100

Label:

Rock Company, 2018

Tracklisting:

 1. Always On The Run
 2. What’s it Gonna Take
 3. Wrong Side of Town
 4. Soul Crusher
 5. Tables Turning
 6. Wish I Had More Time
 7. One Track Mind
 8. Throwin’ Down
 9. Sad Truth
 10. Take Me
 11. Dead & Gone

Line-up:

 • Phil Vincent- Zang
 • Paul Sabu – Gitaar, basgitaar, toetsen
 • B.F. D’Ercole – Drums

Links: