Communic – Conspiracy in Mind

Communic – Conspiracy in Mind
Nuclear Blast – 2005

Godver, wat is het soms toch een enorm voorrecht om cd’s te mogen resenceren. Zo draait deze promo al zo’n beetje twee maanden trouw z’n rondjes in m’n cd speler, terwijl de plaat pas eind februari officieel uit gaat komen. En deze plaat is van een dusdanige klasse dat ie nog maar weinig in z’n hoesje heeft gezeten.

Communic big

De naam Nevermore zal in deze review veelvuldig voorbij komen. Simpelweg om het feit dat Communic daar bijzonder veel op lijkt. De opbouw van de nummers, het stemgeluid van Oddleif Stensland, steeds weer duikt de naam Nevermore in m’n hoofd op. Dit album wist al verscheidene malen het kippevel op m’n armen te toveren. En dat in positieve zin. De heren weten verdomd boeiende en pakkende nummers te schrijven die er voor zorgen dat je aandacht continu bij de muziek blijft. Men doet in de semi ballad achtige nummers beslist niet voor Nevermore onder. Maar, is een band die zoveel op Nevermore lijkt niet overbodig? Nee, wat mij betreft niet. De kleine verschillen die aanwezig zijn, zijn toch genoeg om de band een eigen gezicht te geven. Er wordt subtiel gebruik gemaakt van keyboard die de muziek net iets atmosferischer maakt. Mensen die keyboards verafschuwen hoeven niet meteen de plaat links te laten liggen, want het woord subtiel betekent hier ook echt subtiel.

Communic band

Dus, liefhebbers van Nevermore (jaja, daar zijn ze weer…) kunnen deze plaat blind aanschaffen. 7 Nummers waarvan de kortste nog ruim boven de 6 minuten klokt en waarvan de langste meer dan 10 minuten duurt. Een lekkere productie (Jacob Hansen) daarbij maakt dat je absoluut waar voor je centen krijgt.

Tracklist :

  1. Conspiracy in Mind
  2. History Reversed
  3. They Feed On Our Fear
  4. Communication Sublime
  5. The Distance
  6. Ocean Bed
  7. Silence Surrounds

Line up :

  • Oddleif Stensland – guitars & vocals
  • Erik Mortensen – bass
  • Tor Atle Andersen – drums

Communic