Collision – Satanic Surgery

Collision – Satanic Surgery
Hammerheart Records, 2016

Collision geldt als één van de toppers in het Nederlandse grindcoreveld. Dankzij een sterke live reputatie, een split met The Rotted en een aantal sterke covers van bekendere grindbands wist deze band zich op te werken en nu zit het (nog steeds) bij Hammerheart Records. Album nummer vier is een feit.

Satanic Surgery dus, hetgeen niet eens vergezocht is. Veel Satanisch geaarde vettigheid op deze snedige slijpschijf, vol seksmaniakpoëzie en bloederige sensualiteit. Jezus en God moeten het weer zwaar ontgelden, in de complexloze en soms ook behoorlijk stompzinnige (op het randje van kinderachtig) teksten. Het maakt het een stuk gemakkelijker voor de meeschreeuwer dan de zoveelste Meshuggah-uiteenzetting, al is het soms wat aan de platte kant. Muzikaal bestaat er geen mogelijkheid tot muggenziften, de grindcore beukt knetterhard en vaak ook lekker thrashend uit je speakers, zonder hyperactief uit te halen. Dit is haalbare grindcore met crossoverinvloeden, een vette metalsound en pure agressie. Er worden zowaar riffs gespeeld die niet zouden misstaan bij een Bay Area band naar keuze, in plaats van telkens raggend ten onder te gaan tegen de garagemuur waar kraakpandcrusties hun gestolen kapitaal hebben geparkeerd. Vet!

Grindcore, thrashmetal, crossover … met een punkass-attitude, Satanische anaalbolika injecties en een dikke kwak mannenpap. Waarom niet?! Ik zou niet weten waarom niet! Niet te veel nadenken, gewoon doen. Raaaagh!

Tracklisting:

Collision

 1. Cripple the Cross
 2. Touch Me, Jesus
 3. Filthy Feeder
 4. Piece of Shit from the Tar Pit
 5. Necromantic Love Affair
 6. All You Need Is Hate
 7. A Healthy Dose of Radiation
 8. Satanic Surgery
 9. Antichrist Gulag
 10. Diabolic Death Wish
 11. Operation: Meatcleaver
 12. Blood Soaked Graveyard
 13. Aggressive Assassination

Line-up:

 • Job van de Graaf – Drums
 • Luc van Rens – Gitaar
 • Wouter Wagemans – Keel
 • Björn Hylkema – Keel
 • Boris Janssen – Bas

Links:

Score: 80/100