CETI – Snakes of Eden

Het Poolse CETI is de band rond Grzegorz Kupczyk, een Pool die in eigen land een bekende metalhead is die al heel lang meegaat. Hij zong er zelfs een reclame in voor McDonalds. CETI (Communication with Extraterrestrial Intelligence), niet te verwarren met SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) bestaat sinds 1989 en bracht sindsdien bakken releases uit. Vooral in Polen met enig succes.

CETI brengt heavy metal met heel veel klassieke rock en metal componenten, grotendeels op Iron Maiden leest. Daarnaast zit er ook een behoorlijke dosis power in de muziek verweven die mij wat doet denken aan Pretty Maids. De albumtitel Snakes of Eden en het nummer Snakes In Eden van Pretty Maids zouden wel eens meer met elkaar te maken kunnen hebben dan je zou verwachten.

Het meest aantrekkelijke element van deze plaat is absoluut het door Steve Harris geïnspireerde basspel, dat lekker in de mix geponeerd werd. Verder vind ik de NWOBHM niet bijzonder uitgesproken sterk, maar wie naast Iron Maiden ook luistert naar Blaze Bayleyen afgeleiden van die twee, die kan deze Poolse variant ook een kans geven. Beestig artwork wel weer van Piotr Szafraniec, die ook Lost Soul’s Atlantis: The New Beginning voorzag van een hoes.

Score:

66/100

Label:

Metal Mind, 2016

Tracklist:

 1. Edge of Madness
 2. Notes of Freedom
 3. 2027
 4. Wild & Free
 5. Empire of Loss
 6. Fire & Ice
 7. Lady from the Dark
 8. Snakes of Eden
 9. Break Down the Rules
 10. Fire & Tears
 11. Rock & Roll Doctor

Line-up:

 • Grzegorz Kupczyk – Zang
 • Marihuana – Keyboards
 • Mucek – Drums
 • Bartek Sadura – Gitaar
 • Tommy Roxx Bas

Links:

Geef een reactie