Cardinals Folly / Lucifer’s Fall

Cardinal’s Folly en Lucifer’s Fall zijn beide bands die zeer productief zijn en de liefde voor elkaars werk niet onder stoelen of banken steken. Een samenwerking is dus een logisch gevolg en daar zullen doomliefhebbers vrolijk van worden.

De eerste drie nummers komen voor rekening van het Finse Cardinals Folly. Waar de band normaliter regelmatig een wat vlotter tempo erin wil gooien, blijft het tempo nu laag en eerlijk gezegd bevalt dit ook goed. Kenmerkend blijft natuurlijk het typische stemgeluid van zanger/bassist Mikko, die een lage galmende stem opzet. Het bijna tien minuten durende Sworn Through Odin’s and Satan’s Blood laat de beste indruk achter, met venijniger en dreigender gitaarwerk en wat subtiele Bathory-invloeden.

Hierna is het de beurt aan het Australische Lucifer’s Fall dat vijf minuten minder op deze EP heeft in te brengen. Ook hier is de zang kenmerkend, maar in dit geval door een huilerige en regelmatig grommende stem van Deceiver, bij de kenners ook wel bekend als Phil Howlett. De eerste twee nummers worden ook op een gezapig tempo gebracht en laten een goede en stevige indruk achter. Helaas sluit Lucifer’s Fall af met een snel en punkachtig metalnummer, dat is nou typisch de andere kant van deze band. Op deze EP past het echter niet na vijf goede doomnummers, zeg maar gerust dat dit slaat als een tang op een varken.

Al met al is dit een split EP, die overigens toch nog vijfendertig minuten duurt, die voor de doomfans zeker de moeite waard is. Vooralsnog zijn er maar 1000 exemplaren op cd beschikbaar. Wacht dus niet te lang met de aanschaf hiervan!

Label:

Cruz del Sur Music, 2019

Tracklisting:

 1. Walvater Proclaimed
 2. Spiritual North
 3. Sworn Through Odin’s and Satan’s Blood
 4. Die Witch Die
 5. Call of the Wild
 6. The Gates of Hell

Line-up Cardinals Folly:

 • Mikko Kääriäinen – Zang, bas
 • Juho Kilpelä – Gitaar
 • Joni Takkunen – Drums

Line-up Lucifer’s Fall:

 • Deceiver – Zang, gitaar, bas
 • The Invocator – Gitaar
 • Heretic – Gitaar
 • Cursed Priestess – Bas
 • Unknown and Unnamed – Drums

Links: