Cannibal Corpse – Red Before Black

Cannibal Corpse werd in 1988 opgericht en is inmiddels een vaste waarde, zowel op cd als op festivals, waarbij de band nooit teleurstelt. Met enige regelmaat brengen de Amerikanen een nieuwe cd uit, Red Before Black is nummer veertien. Je kunt je afvragen wat het nut is van het uitbrengen in een uitgemolken genre. De pure noodzaak om zich als band artistiek te bewijzen is er niet meer. Is dit album daarmee een excuus geworden om weer op toer te gaan?

Wat mij betreft geenszins. Op Red Before Black kiest Cannibal Corpse ervoor om minder technisch en groovend uit de hoek te komen. Het is van begin tot eind beuken geblazen waarbij vooral Fisher zich erg agressief uitlaat. Het is knap om te horen dat de man nog steeds menig zanger wegblaast. Het feit dat hij lekker hard in de mix staat helpt hem daarbij. Nadeel is wel dat dit wat ten koste gaat van de bas van Alex Webster. Zijn lage tonen lijken met Fisher te strijden om een plek in de mix.

Desalniettemin is dit weer een beuker van jewelste geworden. Cannibal Corpse brengt al bijna dertig jaar brute death metal en bewijst dat het vuur nog lang niet gedoofd is. Wanneer ze live enkele nummers van dit nieuwe werk gaan spelen, zal het ongetwijfeld weer tot de nodige moshpits leiden en Fischer kan opnieuw bewijzen iedereen en zijn moeder eruit te headbangen. Fans van Cannibal Corpse kunnen dit schijfje blind aanschaffen.

Score:

91/100

Label:

Metal Blade Records, 2017

Tracklisting:

 1. Only One Will Die
 2. Red Before Black
 3. Code Of The Slashers
 4. Shedding My Human Skin
 5. Remaimed
 6. Firestorm Vengeance
 7. Heads Shoveled Off
 8. Corpus Delicti
 9. Scavenger Consuming Death
 10. In The Midst Of Ruin
 11. Destroyed Without A Trace
 12. Hideous Ichor

Line-up:

 • George “Corpsegrinder” Fisher – Vocalen
 • Rob Barrett – Gitaar
 • Pat O’Brien – Gitaar
 • Alex Webster- Basgitaar
 • Paul Mazurkiewicz – Drums

Links: