Cancerfaust – Killing Spree

Wanneer ons uit Polen een nieuw project bereikt, wordt dit steeds van nabij gevolgd. Polen blijft immers een zeer vruchtbare bodem voor zwart, metalen talent. Cancerfaust is een maagdelijke nieuweling uit het land van Oktawiuszen en Maciejs en de EP Killing Spree is de allereerste worp.

Polen mag dan een talentrijke visvijver zijn, veel variatie is er niet te vinden. Cancerfaust tapt uit het death/blackmetalvaatje dat heel wat Poolse bands internationale bekendheid heeft bezorgd. Zwarte riffs met een zeker gehalte black ‘n roll worden afgewisseld met herkenbare midtempo death metal. Cancerfaust verdient een pluim voor de riffs, want die luisteren lekker weg. Zeker afsluiter Bleeding Icon is een aangenaam luisterstuk. Vocaal is het dan weer wat eentonig, met een diepe, onverstaanbare grunt zonder veel diepgang.

Puntje van kritiek is de bas die letterlijk rammelt. Hoewel ik het kan appreciëren dat metalbands hun baslijnen niet verzuipen in de distortion, is het bij Cancerfaust zo overheersend dat het na een tijdje storend wordt. Verder een prima plaatje van deze Poolse nieuwkomers.

cancerfaust

Label: 

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

  1. Art of Murder
  2. Prophecy of Tomorrow
  3. Feed Us
  4. Eradication is Complete
  5. Bleeding Icon

Line-up:

  • Kornel Maniewski – Bas
  • Oktawiusz Marusiak – Drums
  • Adam Stodolny – Gitaar
  • Michał Pera – Gitaar
  • Maciej Szmigielski – Vocalen

Links: