C.B.A. – Death To The Modern World

C.B.A. is terug. Drie jaar na Kali Yuga Kommando staat de Noord-Koreaans/Liechtensteinse connectie met Vlaamse invloeden opnieuw aan de frontlinie met hetgeen we van haar willen horen. Old school ronkende Zweedse pioniersdeathmetal aangevuld met S.O.D. punk, Doom D-beat, Impaled Nazarene en een hoop black en thrash. Geen Stratovarius dus, geen Stratovarius. Death To The Modern World is de titel van de nieuwe. Het is een niet mis te verstaan statement vol verwensingen richting actuele trends, verschijnselen en evoluties.

Als je denkt dat Impaled Nazarene de dikste middelvingers heeft richting hipsters, progressieve profielen en consumentisme, well guess again! C.B.A. stampt met zijn grote botten alle fijngevoeligheid plat en druipt daarbij voorvocht in alle mogelijke gutmenschgaten. Rampetampend, octanisch en wel, met niet alleen een verzweedste gitaarsound, ook een heus old school God Dethroned arsenaal aan black en deathrash komt uit de garage gestoven om je mee te nemen op wereldreis. Van Noord-Korea naar de Lage Landen (Generation Xerox), over Rusland (Go Go Gopnik Go!), via de Filipijnen (Filipino Junkie Treatment) langs Oostenrijk (Good Boy Fritzl) naar Groot-Brittannië (Trigger Happy). Het is je reinste CO²²²*³.

Op de Bandcamp-pagina van de band staan opnieuw remixes van enkele nummers, zoals dat ook het geval was bij de debuutplaat Kali Yuga Kommando. Ben je dus niet vies van nog meer (digitaal) gestamp, klik dan de link hieronder aan en beleef vanaf 13 december Your Stupid Face, My Iron Fist in een terrorversie en Go Go Gopnik Go! in een soort van hardbassversie (dat is een ding in Slavska en Adidastan, geloof me). Een prima uitsmijter voor dit Death To The Modern World.

Score:

81/100

Label:

Iron Scourge, 2019

Tracklisting:

 1. Scavenging the Ruins of Weakness
 2. Your Stupid Face, my Iron Fist
 3. Pervitin Warmachine
 4. The Tears of Strangers are only Water
 5. LGBT
 6. Erase your Face
 7. Generation Xerox
 8. Go Go Gopnik Go!
 9. Filipino Junkie Treatment
 10. Good Boy Fritzl
 11. Safe Space Invaders
 12. Trigger Happy

Line-up:

 • Владимир Поотанг – Instrumenten, programmering
 • Kim Jong-qunt – Vocalen

Links: