Byzanthian Neckbeard – Extinction

Byzanthian Neckbeard is een metalcollectief ontstaan op het Britse eiland Guernsey gelegen voor de Franse kust. Op zich al een interessant gegeven als je het mij vraagt. Deze Extinction is een klein voorproevertje in afwachting van de release van de tweede volledige langspeler met name Minaton die uitkomt op één november van dit jaar. Deze EP omvat drie nummers met een totale speelduur van om en bij de zestien minuten.

Dit korte plaatje begint log en stamperig met het openingsnummer Coffin Bomb. Tragere logge en zompige gitaar en basritmes worden ondersteund door een eenvoudige drumpartij. Hierover gedrapeerd krijg je een goed verstaanbare semi-grunt met hier en daar een scherpere uithaal. Gaat het traag dan lukt het allemaal wel, gaat het wat sneller dan krijg ik toch de indruk dat drummer Paul Etasse toch net die fractie van een seconde te traag en achter de tel zit. Alzo krijg je al snel een wat ongemakkelijk gevoel. Op de daaropvolgende nummers krijg je toch telkenmale hetzelfde gevoel, het gevoel van ‘net niet’, het gevoel van ‘mjamja’ enzo. Deze kerels beschrijven hun stijl als sludgy doom metal, de sludge hoor ik hier toch niet in, de doom evenmin. Dit is gewoon logge, zompige, basic death metal.

Als dit de opwarmer is voor de volledige langspeler dan ben ik toch benieuwd of de band in staat is me wakker te houden, want met deze EP ben ik al na één nummer in slaap gesukkeld, er is immers niks wat mijn aandacht bij de plaat kan houden.

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

  1. Coffin Bomb
  2. Dunes
  3. Extinction

Line-up:

  • Dano Robilliard – bas
  • Phil Skyrme – gitaar, zang
  • Paul Etasse – drum

Links: