Burning Witches – Hexenhammer

Enkele weken stuitte ik op het titelloze debuutalbum van het Zwitserse Burning Witches en bedacht dat ik dat album nog enkele luisterbeurten moest gaan geven, toen ik de mogelijkheid kreeg om het nieuwe album te gaan beluisteren. Dus gaat dat voor.

Hexenhammer bevat twaalf nummers en heeft een speelduur van ruim drie kwartier. Elf eigen nummers en een, overigens uitstekende, cover van Dio‘s Holy Diver. Met Dio hebben we gelijk een duidelijke invloed te pakken, zoals een andere klassieke heavymetalacts als Judas Priest die ook is. Ouderwetse heavy metal dus, voorzien van ietwat spookachtige zang en een overduidelijk thema. Burnig Witches brengt, op het heksenthema na misschien, weinig vernieuwends maar brengt zijn muziek wel met overtuiging.

Hoogtepunten van dit album liggen voor mij vooral aan het begin met de eerste single, het ietwat hysterisch overkomende Executed. Dit nummer gaat gewoon vol gas en combineert de gierende gitaren met enkele gillende uithalen waarbij je echt het gevoel krijgt een heks te horen. Ook het opvolgende Lords Of War is een hoogtepunt, maar dat komt in dit geval meer door de aanstekelijke melodieën en de simpliciteit van het refrein. Ik voorzie dit nummer als standaard bij een live-optreden, waarbij het publiek het refrein massaal mee schreeuwt.

Het nadeel van twee van zulke sterke nummers in het begin hebben is dat de overige nummers ietwat minder bevallen. Niet dat ze slecht zijn, maar de eerste twee zijn gewoon zó goed. Ik voorspel dat we nog veel van Burnig Witches gaan horen. Hexenhammer is een meer dan uitstekend album voor in de collectie van elke metalhead!

Score:

80/100

Label:

Nuclear Blast, 2018

Tracklist:

 1. The Witch Circle
 2. Executed
 3. Lords Of War
 4. Open Your Mind
 5. Don’t Cry My Tears
 6. Maiden Of Steel
 7. Dungeon Of Infamy
 8. Dead Ender
 9. Hexenhammer
 10. Possession
 11. Maneater
 12. Holy Diver

Line-Up:

 • Seraina – Zang
 • Romana – Gitaar
 • Sonia – Gitaar
 • Jay – Bas
 • Lala – Drums

Links: