Brutally Deceased – Dead Lovers’ Guide

Brutally Deceased – Dead Lovers’ Guide
Lavadome Productions, 2011

Dismember-fans opgelet! Blijkbaar hebben de Zweden tijdens een toer in het mooie Tsjechië voor wat nageslacht gezorgd, want de Tsjechen van Brutally Deceased (Grave en het album You’ll Never See, anybody?) lijken muzikaal gezien als twee druppels water op hun “vaders”. De voorliefde voor de Zweedse death metal wordt duidelijk niet onder stoelen of banken geschoven en dat is maar goed ook!

Want, oh oh oh wat kunnen deze gasten spelen. Met volle overtuiging krijgen we de typische, gruizige en galmende gitaren met heerlijk beukende drums en een fijn roggelende zanger voorgeschoteld. Doing it Swedish style baby, yeah! De overeenkomsten met Dismember liggen er dik op dus met gezever over een gebrek aan originaliteit hoef je bij deze gasten zeker niet aan te komen. Lekker belangrijk ook, want dit debuutalbum is zo old school als de pest. Gewoon lekkere, compromisloze death metal die zich het best laat vergelijken met het oudere werk van Dismember. Het album Like an Ever Flowing Stream geldt als belangrijkste referentie, al is het maar om de cover Override of the Overture die overigens akelig dicht bij het origineel is komen te liggen. Indien je echt op zoek gaat naar de verschillen, dan zou ik zeggen dat Dead Lovers’ Guide wat minder punk heeft. Ach, voor wie zich daar aan stoort.

Het mag duidelijk zijn. Brutally Deceased doet nog een stevige duit in het zakje met old school death metal-releases. Duidelijk geïnspireerd door de grote Zweedse broeders als Grave, Entombed en had ik al gezegd Dismember? Origineel is het zeker niet, maar de overtuiging en de kunde zullen het verschil maken. Als liefhebber moet je dit zeker eens proberen. Mogelijk medio november dit jaar in Nederland en België te bewonderen. Biertje erbij en genieten maar!

Tracklisting:

Brutally Deceased - Dead

 1. Lustful Sodomy in the House of God
 2. Dead Lovers’ Guide
 3. Blissful Desecration
 4. They Shall Feast
 5. …And Here I Die Forsaken
 6. A Life Once Aborted
 7. Demise of the Human Swine
 8. All That Rots and Withers
 9. Override of the Overture (Dismember cover)

Line-up:

 • Žlababa – Vocals
 • Tomáš Halama – Guitars
 • Patrik Šnobl – Bass
 • Štefy – Drums

Links: