Brutal Sphincter – Analhu Akbar

Uit het Franstalige deel van België bereikt ons het tweede volledige album van de goregrindband Brutal Sphincter. De band zelf claimt politieke teksten te brengen. Het zal wel. Pitched of niet, van deze vocalen is geen soep te maken natuurlijk.

Er zijn blijkbaar nog wat heilige huisjes die omver moeten en alleen de titel van dit album zal wel aanstoot geven in bepaalde kringen. Mohammed (War Be Upon Him) zou zich omdraaien in zijn graf bij het horen van deze titel. En met een titel als Marc Dutroux National Hero zal het in eigen land ook wel raak zijn. Volgens de bijgeleverde biografie is de band niet links noch rechts maar hebben ze gewoon keiharde schijt aan alles en wordt overal de draak mee gestoken door de grenzen van censuur op te zoeken.

Brutal Sphincter doet alles goed en precies volgens het boekje: de meest goor klinkende vocalen, extreem overstuurde gitaren en dito bas, hier en daar een sample en met een lekker stompende ritmesectie. Al mag de swing er wel wat meer inzitten. Door het gebruik van sporadische dubbele-bass pedalen wijkt de band soms licht af van het genre maar daarmee onderscheidt het zichzelf ook (of ze schijt zichzelf onder, wat u liever heeft).

Als je zo rond 11:00 uur je eerste Oettinger pils opentrekt, dreads hebt, natte dromen krijgt van gemutileerde (liefst fysiek gehandicapte) kinderen en/of smegma op je boterham smeert, dan is het zaak Brutal Sphincter te beluisteren. Je gunt deze band een wereldtournee die uiteraard langs Saoedi-Arabië, Pakistan en Indonesië gaat. Wie durft deze link naar de ambassade van een van deze landen te sturen?

Score:

77/100

Label:

Rotten Roll Rex, 2018

Tracklisting:

 1. Spinctroduction
 2. Hijab Is Feminism
 3. Autistic Meltdown
 4. N-VA Nazi-Vlaams Alliantie
 5. Marc Dutroux National Hero
 6. Kathoey Story
 7. Big Mouth, Tiny Hands
 8. Make Goregrind Great Again
 9. Alex Jones The Reptitoiled King
 10. We’re All Scum
 11. Prohibit Anime
 12. Infibulation Championship
 13. Analhu Akbar
 14. Anders Breivik Utoya Party
 15. Raped By Elephants (Torsofuck cover)
 16. Goregrind Number ONe

Line-up:

 • Major Diarrhea – Vocalen (unpitched)
 • GG Stalin – Vocalen (pitched)
 • Riddo – Gitaar
 • Spermain – Gitaar, basgitaar
 • Yourine – Drums

Links: