Brant Bjork – Jacoozzi

Brant Bjork. Zo, gelijk de aandacht van elke zichzelf respecterende palm desert rock liefhebber. De man die iedereen kent van Fu Manchu en Kyuss komt met  een nieuw cadeautje. Een solo album.

Brant Bjork brengt altijd iets acceptabels. Het is een van de weinige zekerheden in het leven. Het vorige album Mankind Woman was ouderwets lekker, maar dit gaat anders zijn. Betrouwbare bronnen melden dat dit een flashback naar Jalamanta uit 1999 zal zijn. De drums die op Jacoozzi te horen zijn, werden in 2010 opgenomen tijdens een improvisatiesessie. Later dat jaar zijn de andere instrumenten er eveneens bij ingespeeld in improvisatiestijl. Destijds was besloten om de nummers niet uit te brengen en ze liggen dus al 8-9 jaar op de plank. 2019 is het jaar dat Jacoozzi dan eindelijk aan de mensheid verschijnt. Bereid je voor op desert funk.

Wat er is te horen op Jacoozzi, is het typerende magnifieke drumwerk van Brant Bjork onder verschillende relaxerende gitaar- en basgitaartonen. Jacoozzi valt het best te omschrijven door te denken aan een oude Cadillac cabrio, die rustig zoeft over de Route 66, met hier en daar een palmboompje, en een fris windje in de haren. Een andere mogelijkheid is om te denken aan een surfstrandje, waar je lekker in een hangmat hangt, terwijl je slurpt van je kokosnoot met rietje. Denk aan de lobby van een jeugdherberg, ergens in een godvergeten dorpje aan het einde van de wereld, waar de eigenaar je begroet met: ‘Namaste, my friend’. Jacoozzi is wat je op de achtergrond van dergelijke scenes zou horen.

Brant Bjork geeft onze zielen funky liftmuziek met een torenhoge chillfactor. Misschien niet net zo lekker als Jalamanta, maar zeker wel een welkome afwisseling.

Score:

75/100

Label:

Heavy Psych Sounds

Tracklisting:

1. Can’t Out Run The Sun
2. Guerrilla Funk
3. Mexico City Blues
4. Five Hundred Thousand Dollars
5. Black & White Wonderland
6. Oui
7. Mixed Nuts
8. Lost In Race
9. Polarized
10. Do You Love Your World?

Line-Up:

  • Brant Bjork – Alles

Links: