Blood Red Throne – Union of Flesh and Machine

Blood Red Throne – Union of Flesh and Machine
Candlelight Records, 2016

Het stond in de sterren geschreven dat Blood Red Throne een grote naam in de wereld van de death metal zou worden. Oprichter en gitarist Tchort speelde in 1998 namelijk in Satyricon, had al gebasst in Emperor, was betrokken bij Carpathian Forest en Einherjer én draaide al meer dan tien jaar mee in Green Carnation: één van Noorwegens eerste deathmetalbands. Mede-Blood Red Thorne-oprichter Død spelde al jarenlang iedere deathmetalplaat die aan de horizon verscheen.

De meeste dromen zijn echter bedrog en Blood Red Throne wist nooit aan de subtop te ontsnappen. Tchort is alweer een tijdje weg, maar Død toonde zich een waardig kapitein van het schip. Album nummer acht is nu uit: een prestatie van formaat in vijftien jaar.

Union of Flesh and Machine is niet de topper die Blood Red Throne alsnog naar de top katapulteert, maar voor liefhebbers is het wel een dankbare aanvulling op de collectie. De Amerikaans klinkende death metal is goed geproduceerd en omdat iedere deelnemer aan dit product zich met verve aan zijn taken heeft gewijd, is Union of Flesh and Machine een leuk plaatje. Voor iets vernieuwends, origineels of opvallends moet je een deurtje verder zijn, maar ook dat is geen verrassing binnen het genre.

Het is wel fijn dat Judas Priest’s Leather Rebel is gecoverd, dan hoeft Six Feet Under dat niet meer te doen. Voor de rest is Union of Flesh and Machine die zesde hamburger die u op een warme zomeravond op de barbecue smijt, terwijl u het vijfde biertje opentrekt. Culinair is het allemaal niet, lekker wel.

Tracklisting:
Blood Red Throne - Union of Flesh and Machine 200x200

 1. Revocation of Mankind
 2. Proselyte Virus
 3. Patriotic Hatred
 4. Homicidal Ecstasy
 5. Martyrized
 6. Union of Flesh and Machine
 7. Legacy of Greed
 8. Exposed Mutation
 9. Primal Recoil
 10. Leather Rebel
 11. Mary Whispers of Death

Line-up:

 • Yngve ‘Bolt’ Christiansen – Vocalen
 • Daniel ‘Død’ Olaisen – Gitaar
 • Ivan ‘Meathook’ Gujic – Gitaar
 • Ole Bent Madsen – Bas
 • Freddy Bolsø – Drums

Links: