Blackwater Commotion – Strike One

Blackwater Commotion is een band afkomstig uit Finland. De band is opgericht in 2012 en Strike One is de toepasselijke naam voor de band zijn eerste langspeler.

Na de openingstrack, Sled Of Coming, vermoed ik in eerste instantie met een AC/DC-kloon te maken te hebben. Het nummer is namelijk een typische drie akkoorden rocker zoals we van de Australische band gewend zijn. Ietwat verbaasd ben ik echter als ik het volgende nummer hoor. Waiting doet me denken aan een Whitesnake-nummer. Nog steeds een aardige dosis blues, alleen veel meer melodie. Metal Child, het derde nummer, klinkt meer rauw en sleazy. Zo kan ik nog enkele nummers noemen waar ik invloeden terughoor uit andere bands.

Het is duidelijk dat Blackwater Commotion zwaar beïnvloed is door tachtiger jaren rock en metal. Afgaand op dit album vermoed ik dat de band ooit begonnen is als een coverband die besloten heeft om zelf nummers te schrijven als eerbetoon aan de bands wiens nummers ze speelden. Strike One bevat voldoende afwisseling om niet te vervelen. Kwalitatief voelen de nummers echter weinig origineel. We hebben het allemaal al eerder gehoord en ook beter uitgevoerd.

Score:

65/100

Label:

Concorde Music Company, 2019

Tracklisting:

 1. Sled of Coming
 2. Waiting
 3. Metal Child
 4. I Wish You Know
 5. You’d Better Hide Out
 6. Long Hard Ride
 7. Make it Through the Night
 8. Black Water
 9. Prelude

Line-up:

 • Henkka Hako-Rita – Zang
 • Toni Saari – Gitaar
 • Ilkka Uusitalo – Gitaar
 • Perttu Tähtelä – Drums
 • Mika Tikka – Basgitaar

Links: