Forbidden Temple & Ultima Thule – Split

Een blackmetalderby der Lage Landen. Meteen interesse vanuit Al Foets stulp natuurlijk. Het betreft twee quasi anoniem opererende bands, waaronder Forbidden Temple dat na vier demo’s (waarvan er maar drie te vinden zijn voor zover ik weet) de stap naar een split waagt, en het zich nog in demostadium bevindende Ultima Thule uit Nederland. Elk drie nummers, Forbidden Temple trapt af met een extra intro.

Forbidden Temple dus. Primitieve black met een licht etherische onvriendelijkheid, op zijn Vlaams. Pools/Oekraïense black genre Veles/Graveland/Astrofaes/Hate Forest, met debuutmateriaal Ancient Rites mutaties in zijn DNA, goed voor wat onbewuste herkenbaarheid bij de landgenoten. Analoog opgenomen, moet er bij worden verteld, voor de carnivore kwaliteit. Ketelmuziek zouden mijn ouders dit noemen, dus wees er gerust van dat de metalen die je hoort ook echt van metaal afkomstig zijn en niet van silicium computerchips.

Nadien krijgen we van Ultima Thule. De naam doet vermoeden dat hier nog een extra dosis heroïek en atmosfeer aan te pas komt, hetgeen deels klopt – in de tragere stukken. Graveland gaat daar een coalitie aan met Bathory en Hellhammer (Satanic Rites). In de snelle partijen klinkt het net als Forbidden Temple lekker wrang en ongeregeld, iets wat ook Satanic Warmaster-liefhebbers moet liggen.

Heel wat namen dus en dat allemaal om te zeggen dat dit ouderwets zuur en guur spul niets anders is dan gefermenteerde black. Dit is het spul waar de gemiddelde liefhebber van het nieuwe Dimmu Borgir-album een blackmetalvergiftiging van oploopt. Kijk dus eerst even in de spiegel voor je beslist of je dit wil innemen.

Label:

New Era Productions, 2018

Tracklisting:

  1. Forbidden Temple – Intro
  2. Forbidden Temple – Call from the Ancient Woods
  3. Forbidden Temple – Arrival of Pagan Flames
  4. Forbidden Temple – Massacre Winds
  5. Ultima Thule – The Howling Fog
  6. Ultima Thule – False Light Dies in Their Eyes
  7. Ultima Thule – Silence and Snow

Line-up Forbidden Temple:

  • Agaliarept
  • Tenebrae

Line-up Ultima Thule:

  • Onbekend

Links: