Black Stone Cherry – Black To Blues

Black Stone Cherry staat bekend om haar rauwe, stevige ‘southern’ rock waar de blues invloeden goed hoorbaar zijn. Die blues invloeden zijn afkomstig van artiesten als MuddyWaters, Howlin’ Wolf, Freddie King en Albert King. De band heeft besloten die blueshelden van vroeger te eren door een aantal nummers te voorzien van een Black Stone Cherry-jasje.

Bij een goede cover weet je je eigen draai te geven aan een nummer en dat is precies wat Black Stone Cherry doet op deze EP. De zes nummers klinken stuk voor stuk als een Black Stone Cherry-nummer. Rauwe gitaren die een ‘southern” geluid aan de songs geven gecombineerd met de rauwe stem van Chris Robertson geven dat typerende geluid van Black Stone Cherry waardoor je eigenlijk niet merkt dat je naar een album met covers aan het luisteren bent.

Hoewel voor velen ‘niet metal genoeg’, is Black To Blues wel een erg lekker schijfje geworden voor zowel liefhebbers van Black Stone Cherry als een ieder die een portie blues kan waarderen. Luisteren die hap!

Label:

Mascot Label Group, 2017

Tracklist:

  1. Built for Comfort
  2. Champagne & Reefer
  3. Palace of the King
  4. Hoochie Coochie Man
  5. Born Under a Bad Sign
  6. I Want to Be Loved

Line-Up:

  • Chris Robertson – Zang, Gitaar
  • Ben Wells – Gitaar
  • Jon Lawhon – Bas
  • John Fred Young – Drums, Harmonica

Links: