Black Corona – The Mission

Neeneenee, deze band bestond al langer dan 2019. Het verhaal van deze Coronaren begon in 2017. In Tirol, Oostenrijk nota bene. Beetje toevallig allemaal, maar soms is het gewoon toeval en niet meer dan dan. Accepteer het. Deze band heeft een missie, ze hebben er zelfs een album over gemaakt. Als ik ooit een album maak dan ga ik het ook “The Album” noemen denk ik (is zeker al gedaan in het verleden). Hoe dan ook, Black Corona debuteert met The Mission, nadat het in 2019 een demo uitbracht. Het maakt naar eigen zeggen melodische groove metal.

Laat ik beginnen met te vertellen dat het muzikaal inderdaad vrij groovende melo-metalcore is met heel wat aangelengde Scandinavische melodeath is. Sommige stukken glijden lekker weg doorheen de gehoorgangen, zoals de riffe en solo’s op Areas. Het doet denken aan een mengeling van Construcdead, Hatesphere, Engel, Sonic Syndicate en andere brave metalcorebands die houden van wat metalen melodieën. Black Corona gooit het iets minder op een akkoord met de keyboardman en blijft vrij hard inzetten op riffs en grooves zonder extra additieven. De catchy, gladde elementen in de refreinen komen van cleane zang, maar ik ben er niet meteen wild van om het eufemistisch uit te drukken. Niet dat de typische metalcore-scream mijn serotoninegehalte positief beïnvloedt, maar het cleane gedeelte is nog net iets instabieler dan datzelfde serotoninegehalte van ondergetekende na een week hard werken (er zijn geen andere weken meer). Wellicht heb je als In Flames-fan van het laatste uur wel iets met dit soort van jammerend en weeïg gewauwel, ikzelf ben er geen fan van.

De missie is in mijn ogen niet helemaal geslaagd. Los van de positieve punten (het samenspel op bepaalde momenten, het artwork) zijn er te veel elementen die de muziek van Black Corona minder aantrekkelijk maken. Niet alleen de cleane zang, ook de opbouw van veel nummers (heel erg voorspelbaar, zeker de laatste nummers op dit album), het gebrek aan originaliteit, de sombere sfeer die nooit echt diep doorweegt maar wel altijd latent aanwezig is… The Mission is modaal en doorsnee en dan nog. Er zijn betere manieren om de quarantaine door te komen. De naam zal luisteraars lokken, maar die zullen volgens mij in grote getale weer afhaken.

Score:

61/100

Label:

Art Gates Records, 2020

Tracklisting:

1. Sweet Shadow
2. Areas
3. The Mission
4. Backdraft
5. Flow
6. Aterna
7. Resolution
8. Apatheon
9. The Night Eternal

Line-up:

  • Stefan Jerabek – Gitaar
  • Herbert Sopracolle – Gitaar
  • Mario Fetz – Gitaar, Keel
  • Fabian Straue – Drums

Links: