Black Altar/Beastcraft – Winds of Decay/Occult Ceremonial Rites

Het oorspronkelijk uit Polen (tegenwoordig woonachtig in London) afkomstige Black Altar, heeft voor de twintigste verjaardag van de band de handen in een geslagen met de Noren van Beastcraft en een split uitgebracht met de naam Winds of  Decay/Occult Ceremonial Rites. Beide bands hebben al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd en mijn verwachtingen voor deze split zijn dan ook vrij hoog.

De eerste helft van het album is voor Black Altar en heeft de titel Winds of Decay. Deze band, opgericht in 1996 door zanger/bassist Shadow, heeft al een aantal goeie platen op zijn naam staan en dit doet daar niet voor onder. Een partij blackmetal waar je u tegen zegt. Dit alles superstrak gespeeld, maakt dit een geweldig stuk muziek waarbij je je geen moment hoeft te vervelen. Voor het nummer Tophet is een video geschoten met verschillende gastartiesten uit onder andere Vader en  Beastcraft. 

De tweede zijde van deze split, Occult Ceremonial Rites, is voor het Noorse Beastcraft. Na het overlijden van de zanger in 2012, is er weinig meer van deze band uitgebracht. Geen nieuwe nummers dus van Beastcraft, maar dat mag de pret niet drukken. De sound blijft hetzelfde. Het klinkt allemaal zoals je mag verwachten van deze band. Ook de live-uitvoering van Burnt at His Altar klinkt grimmig genoeg om de aandacht erbij te houden. Verder is er niet al teveel van te zeggen omdat dit nummers zijn die al eerder zijn uitgebracht. Behalve misschien dat deze twee bands prima bij elkaar werken op één plaat.

Score:

85/100

Label:

Odium Records, 2017

Tracklist:

 1. Black Altar – Intro
 2. Black Altar – Tophet
 3. Black Altar – Wings Ov Decay
 4. Black Altar – Petagram Sacrifice
 5. Black Altar – Outro
 6. Black Altar – Tophet PES 0.1 Version
 7. Beastcraft – In The Hour Of The Horns
 8. Beastcraft – Deathcraft And Necromancy
 9. Beastcraft – Blackwinged Messiah
 10. Beastcraft – Burn At His Altar
 11. Beastcraft – Resurrection Through Desecration
 12. Beastcraft – In Thy Glory

Line-up:

Black Altar:

 • Shadow – zang, bas
 • Horizon – gitaar

Beastcraft:

 • Sorath Northgrove – zang
 • Enzifer – gitaar
 • Malphas – gitaar
 • Desecrator – bass
 • LFF – drums

Links: