Beaverstore – Vomiteer

Beaverstore is een Nederlandse band die het na de demo Rock ‘n Death een tijdje voor gezien hield. Er werd wat gewisseld in line-up en nu is de band er opnieuw met een eerste full-length, die hand in hand gaat met een stripverhaal. Misschien dat Marvel wel interesse toont voor deze superheld die zijn braaksel perfect kan richten, of misschien ook niet. Het maakt op zich niet uit, want vernieuwend is het wel binnen het metalwereldje.

Niet dat ik Beaverstore enkel in de metalwereld plaats. De demo heb ik nooit gehoord, maar er is niets ‘death’ aan deze nieuwkomer. Een Misfits punkvibe (American Psycho en wat daarop volgt), met zelfs vocaal wat werk in die richting en met hier en daar een rock ‘n’ rollstemtimbre. Deze landgenoten gooien wat stevige, melodische heavy metal mee in de pot, die hier en daar lekker doorscheurt.

Net als het stripverhaal is dit gewoon een leuke plaat, een feestplaat, zo je wilt. Met genoeg kracht om metalheads te overtuigen en heel wat zwier en punkvocalen om naast het lange haar ook de hanekammen mee in beweging te krijgen. Welkom terug heren, dit stijltje staat jullie wel.

 

artworks-000097336245-uxwjo6-t500x500

Label:

Kaiserschlacht Records, 2016

Tracklisting:

 1. As All Began
 2. Operation Funeral Wind
 3. Rise of The Lord
 4. Twilight Fight
 5. Scum Redeemer
 6. Forcefeed
 7. Above The Law Abiding Citizen
 8. Kaiserschlacht
 9. Ultimate Ugliness
 10. Infinite Depredation

Line-up:

 • André Hendriks – Bas, zang
 • Dirk Verspaget – Drums
 • Hakan Simsek – Gitaar
 • Billy Bouw – Zang

Links:

Score: 75/100

Geef een reactie